Έξι νεκροί από πλημμύρες στην Ευρώπη!

22:51 3/6/2013 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που πλήττουν χώρες της κεντρικής Ευρώπης παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει στον Ιούνιο. Οι αρχές ωστόσο φοβούνται ότι ο απολογισμός μπορεί να είναι ακόμα βαρύτερος, αφού πολλοί είναι οι αγνοούμενοι.

Την Τσεχία έχουν χτυπήσει οι χειρότερες πλημμύρες την τελευταία δεκαετία, οι οποίες εξανάγκασαν σχεδόν 2.700 ανθρώπους να εγκαταλείψουν περιοχές της Βοημίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η άνοδος της στάθμης του νερού στον ποταμό Μολδάβα απειλεί το ιστορικό κέντρο της Πράγας, ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν σχολεία

και έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον τέσσερις ακόμη, ανάμεσά τους δύο που έκαναν ράφτινγκ σε ποταμό νοτιοδυτικά της Πράγας.

Ο τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και υποσχέθηκε να διαθέσει 300 εκατ. κορόνες (11,6 εκατ. ευρώ) για τις προσπάθειες αρωγής και αποκατάστασης των ζημιών.

Τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί και περίπου 300 τοποθετούν αντιπλημμυρικά φράγματα στην Πράγα.

Πλημμύρες έχουν αναφερθεί και στην Αυστρία, ενώ τα επίπεδα των υδάτων ανέβηκαν στη Γερμανία και στην Πολωνία καθώς μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Ευρώπη πολλά ποτάμια έχουν φουσκώσει.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο αγνοούνται στην Αυστρία, κοντά στο Ζάλτσμπουργκ.

Εκατοντάδες κάτοικοι στην περιφέρεια του Ζάλτσμπουργκ και περίπου 300 στην πόλη Μελκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι αρχές της Αυστρίας αναγκάστηκαν να δώσουν εντολή να μεταφερθούν σε στρατόπεδα ορισμένοι ταξιδιώτες που είχαν αποκλειστεί.

Σοβαρά προβλήματα λόγω πλημμυρών αντιμετώπισαν, επίσης, η Γερμανία, η Ελβετία και η Πολωνία.

Ποταμοί και φράγματα υπερχείλισαν, δρόμοι και τμήματα των σιδηροδρομικών δικτύων βρέθηκαν κάτω από το νερό, ενώ οι ποτάμιες μεταφορές, ιδίως στον Ρήνο και στον ποταμό Μάιν, ανεστάλησαν.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν υποσχέθηκαν βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα