Έξαλλος ο Σαββίδης με Δώνη

09:22 30/4/2013 - Πηγή: AEK365

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Δώνη όπως φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο οι δυο πλευρές χθες τερμάτισαν την συνεργασία τους.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με εντολή Σαββίδη, θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον Δώνη, προκειμένου ο Έλληνας τεχνικός να πάρει μόνο τα δεδουλευμένα και όχι την αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ. Ο λόγος που θα γίνει καταγγελία της σύμβασης

είναι το γεγονός πως ο Δώνης έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ζητώντας προστασία προκειμένου να προπονήσει την ομάδα για τα play off, ένα εξώδικο που έκανε έξαλλο τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο Σαββίδης ενοχλήθηκε και από τον ισχυρισμό του Δώνη σύμφωνα με τον οποίο ο Ζήσης Βρύζας ζήτησε από τον Έλληνα τεχνικό να παραιτηθεί, άρα να μην διεκδικήσει αποζημίωση, λόγω της οργής του κόσμου του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας.
Όπως αναφέρει το συμβόλαιο που υπέγραψαν ΠΑΟΚ και Δώνης στο τέλος Φεβρουαρίου: "Σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγείλει την παρουσία για σπουδαίο λόγο ή από υπαιτιότητα του προπονητή, δεν οφείλει σε αυτόν οποιοδήποτε άλλο ποσό ως αποζημίωση πέρα από τα δεδουλευμένα.
Ειδικά προβλέπεται ότι σπουδαίο λόγο, πέρα των γενικά παραδεκτών ως τέτοιων συνιστούν ενδεικτικά η περίπτωση που, εξαιτίας ιατρικών λόγων, ο προπονητής δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του για περίοδο μεγαλύτερη ως τεσσάρων εβδομάδων, η ποινική ή πειθαρχική δίωξη του για υποθέσεις ντόπινγκ ή ‘στημένων αγώνων', η ποινική καταδίκη του με τελεσίδικη απόφαση σε ποινή άνου του έτους για αδίκημα από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 του ν. 2725/1999 η ανάκληση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή κλπ".
Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΠΑΟΚ, όπως ορίζει το άρθρο 5.4, θα πρέπει να καταβάλει στον Δώνη αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ: " Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, χωρίς σπουδαίο λόγο ή από τον προπονητή για σπουδαίο λόγο από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση λόγω εύλογης και δίκαιης ποινικής ρήτρας τα παρακάτω ποσά:
α) αν η καταγγελία γίνει μέχρι και δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/13, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι 31-05-2013 και επιπλέον το ποσό των 200.000 ευρώ καθαρά.
β) αν η καταγγελία γίνει από την ενδέκατη ημέρα, μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/13 και έπειτα, η ΠΑΕΠ ΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο του ποσού που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη της, δηλαδή μέχρι 31-05-2014...".

Keywords
Τυχαία Θέματα