Nτροπή: Αθώωσε Σπάθα και τους βοηθούς του ο παρατηρητής του αγώνα της Τρίπολης!

09:10 5/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η διαιτητική... τρέλα συνεχίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά τα όργια του Σπάθα και των βοηθών του υπέρ του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, ήρθε και ο παρατηρητής Μανώλης Γιανναδάκης να βαθμολογήσει την διαιτητική τριάδα (δηλαδή τόσο τον Σπάθα όσο και τους βοηθούς - καρμανιόλες Κοντιζά και Σωτηρόπουλο) του ματς οριακά πάνω από το 8 που είναι η βάση της βαθμολογίας, κάτι που δεν συνεπάγεται τιμωρία (το 7.9 σημαίνει

αποχή από τους ορισμούς για 2-3 παιχνίδια).

Το γεγονός αυτό έκανε έξαλλο τον Χιου Ντάλας όπως αναφέρει το "Goal" και μάλιστα μόλις ενημερώθηκε φέρεται να είπε: "Με εμένα αυτοί δεν ξαναπαίζουν. Όταν βάζεις διεθνή διαιτητή και γίνονται αυτά τα πράγματα, τι να περιμένεις και τι να κάνουμε".

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: Ολη η Ελλάδα «βράζει» για τα διαιτητικά όργια που έγιναν το Σάββατο στην Τρίπολη, και όχι μόνον, αλλά οι παρατηρητές της ΚΕΔ ζουν σε έναν άλλον κόσμο, αγγελικά πλασμένο!

Ο Μανώλης Γιανναδάκης, παρατηρητής του Ηλία Σπάθα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βαθμολογήσει οριακά πάνω από το 8 που είναι η βάση της βαθμολογίας και δεν συνεπάγεται τιμωρία (το 7.9 σημαίνει αποχή από τους ορισμούς για 2-3 παιχνίδια) τόσο τον Ηλία Σπάθα όσο και τους δύο βοηθούς Κοντιζά και Σωτηρόπουλο, κάνοντας έξαλλο και τον Χιου Ντάλας που μόλις ενημερώθηκε φέρεται να είπε «με εμένα αυτοί δεν ξαναπαίζουν. Οταν βάζεις διεθνή διαιτητή και γίνονται αυτά τα πράγματα, τι να περιμένεις και τι να κάνουμε».

Ο Σκωτσέζος εμφανίζεται διατεθειμένος να «τελειώσει» τη διαιτητική τριάδα, ενώ ήταν έντονα ενοχλημένος και με τους παρατηρητές, αφού άλλα βλέπει ο ίδιος στους αγώνες και άλλα διαβάζει στις εκθέσεις τους. Το αν ο διεθνής ρέφερι και οι δύο βοηθοί του οριστούν ξανά σε παιχνίδια Super League μόνο ο χρόνος θα το δείξει καθώς έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν να επιλέγεται τιμωρία για έναν ή δύο μήνες και στη συνέχεια οι διαιτητές να ορίζονται ξανά σε παιχνίδια.

Λεπτομέρειες για την έκθεση του πρώην ρέφερι από το Λασίθι, που σημειωτέον τη διετία 1993-95 ήταν διαιτητής Α' Εθνικής μαζί με τον Γιάννη Σπάθα, πρώην ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας και πατέρα του διεθνούς ρέφερι, δεν έχουν γίνει γνωστές. Πώς για παράδειγμα δικαιολογεί την αποβολή του Μάσα και τα έξι ανύπαρκτα οφσάιντ που καταλόγισαν οι δύο βοηθοί.

Της ατιμωρησίας το... κάγκελο


Ο Μανώλης Γιανναδάκης, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός παρατηρητής που προκαλεί με τη βαθμολογία του. Βαθμό που δεν συνεπάγεται τιμωρία από τον παρατηρητή Μιχάλη Καλαθενό έχει πάρει και ο βοηθός Κωσταράς που ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ναπολεόνι στον αγώνα Παναθηναϊκός - Ατρόμητος, αλλά και ο διαιτητής Δημητρόπουλος από τον παρατηρητή Φραγκίσκο Σωμαρακάκη για το πέναλτι που δεν έδωσε στον Εργοτέλη στο μαρκάρισμα του Σπυρόπουλου στον Γιουσούφ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ! Μοναδικός ρέφερι που έχει πάρει χαμηλό βαθμό είναι ο Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) για πέναλτι που δεν έδωσε στην Καλλονή από τον παρατηρητή Δαγκλή.


Μέχρι τη Βουλή

Η διαιτησία του αγώνα της Τρίπολης, εκτός από τις αντιδράσεις εντός του ποδοσφαίρου, απασχόλησε μέχρι και τη Βουλή. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης, ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Ηλία Σπάθα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τι λένε οι Σκωτσέζοι

Εκτενή αναφορά στην ελληνική διαιτησία και στο πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έχει και η σκωτσέζικη εφημερίδα «Herald Scotland». Στο άρθρο χαρακτηρίζεται αμφιλεγόμενο το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού και αμφισβητούμενο το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του.

«Ο διορισμός του Ντάλας δημιούργησε την ελπίδα ότι από τη στιγμή που ένας ξένος θα επιλέγει και θα αξιολογεί τους διαιτητές το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει αξιόπιστο και θα απαλλαγεί οριστικά από τις επίμονες καταγγελίες για διαφθορά και τα στημένα παιχνίδια που το μαστίζουν τα τελευταία χρόνια» τονίζεται στο άρθρο, στο οποίο αναφέρεται ακόμη:

«Ομως, υπάρχουν ήδη φόβοι ότι τα παραπάνω μπορούν να αποδειχθούν μια πρόκληση υπερβολικά μεγάλη για μόνο ένα άτομο, σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι ισχυροί και οι πλούσιοι θέλουν να κρατούν την εξουσία. Ηδη μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει η αίσθηση ότι ο πήχης της διαιτησίας έχει πέσει αντί να ανέβει».

Keywords
Τυχαία Θέματα