Εξαφανίστηκαν οι μισθοί

09:37 1/2/2012 - Πηγή: AEK365

Χωρίς καθόλου εισόδημα έχουν μείνει εδώ και μήνες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι καθώς διαπιστώνουν πως ο μισθός τους δεν φτάνει ούτε για να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων που έχουν πάρει και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του νέου μισθολογίου. Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης οι οποίοι δέχτηκαν μεγάλη μείωση στους μισθούς τους και ενώ τον Σεπτέμβριο υπήρχαν στο δημόσιο μισθοί 100 ευρώ με τις κρατήσεις, από τον Νοέμβριο και μετά οι μισθοί εξαφανίστηκαν.

Ετσι εργαζόμενοι με δεκαετίες προϋπηρεσίας είδαν στα εκκαθαριστικά Ιανουαρίου, πληρωτέα ποσά της τάξης των 10 ευρώ, των 20 ή και 25 ευρώ!
Το πρόβλημα αφορά κυρίως εργαζόμενους υποχρεωτικής ή μέσης εκπαίδευσης, με προϋπηρεσία κάτω από τα 25 έτη, οι οποίοι είχαν την "ατυχία" να πάρουν κάποιο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τον ΟΕΚ ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πολλοί από αυτούς, έλαβαν ακόμη και αρνητικό εκκαθαριστικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αντί να πληρωθούν για την εργασία τους το μήνα που διανύουμε, καλούνται να πληρώσουν! Οι μηνιαίες δόσεις των δανείων των εργαζομένων - κυρίως απόφοιτοι δημοτικού ή λυκείου- κυμαίνονται από 124 έως 787 ευρώ και οι μισθοί τους από 850 έως 1.350 ευρώ καθαρά το μήνα. Ρύθμιση δανείων ακόμα δεν έχει γίνει, από μεριάς ΟΕΚ, ΤΠΔ ή ΤΤ, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες εργαζόμενοι να καλούνται να ζήσουν με 100 ή 200 ευρώ το μήνα έως και τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα