Έτσι «ξεκλειδώνει» τις άμυνες

17:47 23/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρσι η ΑΕΚ και δεδομένα θα έβρισκε στον δρόμο της και τη φετινή περίοδο, ήταν ο τρόπος που θα «ξεκλειδώνει» τις καλά οργανωμένες και πολυπρόσωπες άμυνες. Γιατί δεν φτάνει πάντα η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η υπομονή στο παιχνίδι. Στοιχεία που είδαμε και την περασμένη σεζόν, βλέπουμε και φέτος. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος (ίσως και ο μοναδικός) για να έχεις... σίγουρα αποτελέσματα απέναντι σε τέτοιου είδους άμυνες, είναι οι στημένες φάσεις. Που στη Football League 2

η ΑΕΚ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της χρονιάς να εκμεταλλευτεί (έχασε και βαθμούς για αυτόν τον λόγο) σε αντίθεση με φέτος που το ποσοστό... ευστοχίας, αγγίζει το 40% και φαίνεται πως η δουλειά που γίνεται σε αυτόν τον τομέα, είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή.

Τα νούμερα...

Πάμε όμως να δούμε πως προκύπτει αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό. Η Ένωση φέτος έχει καταφέρει να σκοράρει το 37% των φετινών τερμάτων της, σε όλες τις διοργανώσεις, από φάσεις που ξεκίνησαν από στημένη μπάλα. Τα 18 από τα 47 της δηλαδή τέρματα, ήρθαν με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται το νούμερο, αν δούμε μόνο τα γκολ στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει πιάσει το 40%, αφού τα 14/35 συνολικά τέρματά της, προήρθαν από στημένη φάση, ενώ για το Κύπελλο, τα 4 από τα 12, με το τελευταίο να καταγράφετε στην Κέρκυρα, με την ισοφάριση του Γιόχανσον.

Ο Μάνταλος... σερβίρει

Σημαντικό μερίδιο για αυτή την επιτυχία, έχει η ύπαρξη του Πέτρου Μάνταλου στο ρόστερ. Από τα πόδια του «μαέστρου» της ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει η ΑΕΚ από στημένη φάση. Και δεν είναι λίγα αυτά. Από τα συνολικά 13 γκολ που έχει σκοράρει η Ενωση (με κόρνερ ή φάουλ, χωρίς πέναλτι) τα 9 είναι χτυπήματα από τα πόδια του, ενώ έχει σκοράρει και με απευθείας εκτέλεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα