Έτσι έγινε το deal ΟΦΗ-Γκατούζο

10:00 27/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο ΟΦΗ έχει συμφωνήσει με τον Τζενάρο Γκατούζο προκειμένου ο Ιταλός να αναλάβει προπονητής της κρητικής ομάδας και η εφημερίδα SPORTDAY αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συμφωνίας.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, σκόπευε να φέρει έναν Πορτογάλο ή Ισπανό για την τεχνική ηγεσία αλλά από το μυαλό του δεν έφευγε η περίπτωση του Γκατούζο.
Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πουλινάκης

τηλεφώνησε σε γνωστό του στην Ιταλία για να τον ρωτήσει αν ο πρώην παίκτης της Μίλαν είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει προπονητής στον ΟΦΗ.
Η απάντηση που έλαβε είναι πως ο Γκατούζο θα ζητήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά ο Πουλινάκης είπε στο γνωστό του να ενημερώσει τον Γκατούζο πως θέλει να του μιλήσει.
Πουλινάκης και Γκατούζο συναντήθηκαν στο Μιλάνο σε εστιατόριο που διατηρεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ να λέει στον Γκατούζο πως "τα οικονομικά μας δεν μπορούν να σε καλύψουν" και τον Ιταλό να απαντάει λέγοντας πως "δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Έχω τόσα. Σημασία έχει το πλάνο. Είμαι φιλόδοξος. Θέλω να φτιάξω όνομα και στην προπονητική".
Μετά τη συνάντηση, ο Πουλινάκης πήγε στη Λισαβόνα για να δει το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προσκεκλημένος του Ρικάρντο Σα Πίντο, και από εκεί τηλεφώνησε στο Γκατούζο και τον προσκάλεσε να ταξιδέψουν μαζί από την Πορτογαλία στο Ηράκλειο.
Έτσι και έγινε με τον Γκατούζο να ξεναγείται στην πόλη και τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ ενώ ενημερώθηκε για τη ζωή στη Κρήτη. Μάλιστα, ο Ιταλός φέρεται να έχει παρακολουθήσει, σε βίντεο, πέντε αγώνες του ΟΦΗ.
Όσον αφορά στον άμεσο συνεργάτη του Γκατούζο, αυτός θα είναι ο Ρίτσιο και όχι ο Μπρούνο Τσιρίλο όπως γράφτηκε με την διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ να διαψεύδει την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα