«Έτοιμοι σωματικά και πνευματικά»

22:22 13/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η νίκη είναι ο αποκλειστικός στόχος του Απόλλωνα Πατρών στην εκτός έδρας αναμέτρησή του με την Καβάλα, σύμφωνα με το Νίκο Βετούλα. «Πρέπει να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του παιχνιδιού και να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά. Το παιχνίδι ξέρουμε ότι για την Καβάλα είναι κάτι σαν τελικός, αλλά και για εμάς είναι σημαντικό, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι με νίκη αν και θα απομένουν ακόμη εννέα αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσουμε με την υπόθεση

της παραμονής και θα μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά το μέλλον», ήταν το πρώτο σχόλιό του. Είπε ακόμα...

-Τι εννοείτε όταν κάνετε λόγο για σωματική και πνευματική ετοιμότητα;
«Επειδή ακριβώς για την Καβάλα θα είναι παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά τελικού περιμένουμε μάχες σώμα με σώμα και πολλή δύναμη σε κάθε φάση. Σε αυτά τα στοιχεία εμείς πρέπει να αντιπαρατεθούμε σωματικά. Από την άλλη, επιβάλλεται να μπορέσουμε και πνευματικά να ανταποκριθούμε στις συνθήκες πίεσης που θα δημιουργήσει η αντίπαλη ομάδα, αλλά και το ίδιο το παιχνίδι. Ουσιαστικά όλη αυτή την πίεση πρέπει πρώτα από όλα να τη διαχειριστούμε πνευματικά και να παίξουμε έξυπνα».

-Ποιος θα είναι ο στόχος του Απόλλωνα;
«Κάθε φορά παίζουμε για τη νίκη. Είναι κοινότυπο αυτό που λέω, αλλά ισχύει και αυτό το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Και στην Καβάλα λοιπόν θα προσπαθήσουμε για τη νίκη με όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, αφού οι γηπεδούχοι θα καίγονται για τη νίκη. Όμως, για εμάς δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Στόχος μας είναι η νίκη, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο».

-Τεχνικά τι πρέπει να κάνετε;
«Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλά στην άμυνα. Και εννοείτε ότι θα πρέπει να πατήσουμε πάνω στο άγχος που λογικά θα έχει η Καβάλα, αφού θα παίζει το τελευταίο της ίσως χαρτί στη μάχη για την παραμονή».

-Η άποψή σας για την Καβάλα;
«Είναι δυνατή ομάδα και στην έδρα της γίνεται ακόμη καλύτερη. Αν την αφήσεις να βρει ρυθμό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιοδήποτε αντίπαλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα