Έτοιμο το κείμενο για την προανακριτική

16:29 30/12/2012 - Πηγή: AEK365

Με γρήγορες διαδικασίες προχωρά η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς σήμερα το πρωί εκτάκτως άνοιξε η Βουλή για να μπορέσει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάσος Μπαλτάκος, να ετοιμάσει το κείμενο της πρότασης που θα καταθέσουν, αύριο στην Βουλή, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «αλλοίωσης» της λίστας Λαγκάρντ.
Ζητείται

η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει νοθευτεί ή όχι το κείμενο της «λίστας Λαγκάρντ.
Το κείμενο είναι ήδη έτοιμο, σύμφωνα με το Mega και αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίου γιατί «είχε και τη δυνατότητα και το κίνητρο να νοθεύσει το έγγραφο».
Πρώτοι, την πρόταση θα υπογράψουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Στο κείμενο υπάρχει αναφορά και για το θέμα της παραγραφής. Αναφέρεται πως επ' αυτού θα αποφανθεί η επιτροπή.
Ωστόσο, τα κόμματα της συγκυβέρνησης απορρίπτουν τα επιχειρήματα πως το αδίκημα, αν τελικά αποδειχθεί πως το έχει διαπράξει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει παραγραφεί.
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν πως δε μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτική περίοδος η... Βουλή της μιας μέρας, τον Μάιο. Όπως λένε, η Βουλή του Μαΐου δεν έχει προχωρήσει σε δυο συνόδους. Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα. Και δεύτερον το αδίκημα που ενδέχεται να καταλογιστεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών δε βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των υπουργικών αρμοδιοτήτων του και ενδεχομένως έτσι υπάγεται στην κοινή δικαιοσύνη.
Οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό της Βουλής. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα