Ετοιμάζεται και 4ο βιβλίο της σειράς βιβλίων του Κοριτσιού με το Τατουάζ!

21:55 17/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ενώ όλοι πίστευαν ότι η τριλογία της σειράς βιβλίων Millennium («Το Κορίτσι με το Τατουάζ», «Το Κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά», «Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας») τελείωσε, ο σουηδικός εκδοτικός οίκος που εκδίδει τη σειρά ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται και ένα τέταρτο βιβλίο της σειράς!

Φυσικά το βιβλίο δεν θα υπογράφει ο Στιγκ Λάρσον, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2004 από καρδιακή ανακοπή λίγες μόνο μέρες αφού παρέδωσε στον εκδοτικό οίκο το χειρόγραφο των τριών τόμων της σειράς.

Το βιβλίο ανέλαβε να γράψει ο Ντέιβιντ Λάγκερκραντς και αναμένεται να εκδοθεί

τον Αύγουστο του 2015. Σε αυτό θα πρωταγωνιστούν και πάλι η Λίσμπεθ Σαλάντερ και ο Μίκαελ Μπλομκβίστ.

Η Έβα Γκέντιν του εκδοτικού οίκου Norstedts δήλωσε: «Αποφασίσαμε να αφήσουμε κάποιον άλλο να αναλάβει και να πει τι συνέβη μετά».

Ο Λάγκερκραντς δήλωσε ότι έχει ήδη αρχίσει να γράφει το μυθιστόρημα και τόνισε ότι ο κόσμος του Λάρσον είναι «φανταστικός».

Πάντως, υπάρχει ένα ημιτελές χειρόγραφο του τέταρτου βιβλίο από τον ίδιο τον Λάρσον, στο οποίο όμως δεν έχει πρόσβαση ο εκδοτικός οίκος καθώς βρίσκεται στα χέρια της συντρόφου του, Ίβα Γκάμπριελσον.

Ο Τζον Χένρι Χόλμπεργκ, ο οποίος πρόσφατα μετέφρασε μία από τις πρώτες ιστορίες του Λάρσον δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο συγγραφέας είχε να γράψει μόνο 120 σελίδες μέχρι να τελειώσει το τέταρτο βιβλίο του.

«Λέγεται ότι υπάρχει ένα λάπτοπ και ότι σε αυτό υπάρχει ό,τι είχε τελειώσει, ή ό,τι είχε γράψει από το βιβλίο. Δεν έχω λόγους να αμφισβητώ πως όταν είπε ότι είχε γράψει τα 2/3 του βιβλίου το εννοούσε» είπε.

Ο Λάρσον συνήθιζε να γράφει πρώτα το τέλος των μυθιστορημάτων του και στη συνέχεια να προχωρά προς την αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα