Ετοιμάζει ατομική βόμβα το Ιράν

23:42 27/11/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες σχεδιάζουν ατομική βόμβα με ισχύ πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Χιροσίμα και έχουν μάλιστα κάνει προσομοιώσεις σε υπολογιστή, όπως αποκαλύπτει διάγραμμα διαγράμματα που έχει στην κατοχή του το Associated Press.

Η διαρροή έγινε προς το πρακτορείο από αξιωματούχους χώρας η οποία δεν κατονομάζεται μεν τονίζεται ωστόσο ότι «είναι κρίσιμης σημασίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

Οι αξιωματούχοι που διέρρευσαν τα έγγραφα εκτιμούν ότι το πρόγραμμα της Τεχεράνης πρέπει να τερματιστεί πριν φτάσει στην κατασκευή όπλων-ένα χρονικό σημείο που ίσως δεν απέχει περισσότερο από μερικούς μήνες.

Το διάγραμμα που έχει το πρακτορείο καταγράφει την απόδοση μιας ατομικής βόμβας 50 κιλοτόνων, σημαντικά μεγαλύτερης από αυτήν της Χιροσίμα που ήταν περίπου 15 κιλοτόνων. Είναι σημαντικό ότι τα διαγράμματα φέρεται να είναι του 2008 με 2009, αρκετά χρόνια μετά τον τερματισμό του ιρανικού προγράμματος.

Ως γνωστόν, το Ιράν αρνείται συστηματικά ότι κατασκευάζει πυρηνική βόμβα αλλά, από την άλλη πλευρά, αρνείται να δώσει όλες τις λεπτομέρειες που του ζητούνται ενώ προχωρά και σε ύποπτες κινήσεις καθαρίσματος εγκαταστάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα