«Εθνική Ελλάδας, μια σπάνια ιστορία επιτυχίας»

14:52 9/4/2014 - Πηγή: AEK365

Λίγους μήνες πριν την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας σε τελική φάση Μουντιάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά, το Associated Press σκιαγραφεί το προφίλ της εθνικής ομάδας κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για μια σπάνια ιστορία επιτυχίας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Associated Press
"Για έναν εξωτερικό παρατηρητή λίγα έχουν αλλάξει

στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία.
Η εθνική ομάδα έχει διατηρήσει το ένστικτο για το αποφασιστικό γκολ στο τέλος, έχει παίκτες που εύκολα μπορεί να αγνοήσει κανείς και μια άμυνα που παίζει με ανυπότακτο πνεύμα.
Είναι αυτά τα συστατικά που βοήθησαν την Ελλάδα να κερδίσει το EURO 2004 και έκαναν την ομάδα να συμμετέχει τακτικά στις μεγάλες διοργανώσεις από τότε.
Η Εθνική Ελλάδας είναι μια σπάνια ιστορία επιτυχίας σε μια χώρα χτυπημένη από την οικονομική κρίση που τάραξε τα πάντα, από την δημόσια υγεία μέχρι τα κατορθώματα στα περισσότερα από τα άλλα σπορ.
Η Ελλάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ αποκλείοντας την Ρουμανία σε διπλά παιχνίδια αλλά μόνο αφού έχασε την απευθείας πρόκριση στην διαφορά τερμάτων μετά από οκτώ νίκες σε δέκα παιχνίδια και μόλις τέσσερα τέρματα παθητικό.
‘Το πιο σημαντικό είναι που πάμε στην Βραζιλία', δηλώνει ο αμυντικός Δημήτρης Σιόβας. ‘Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές. Οπότε, πάνω από όλα αυτό που μετράει είναι να του δώσουμε λίγη χαρά'.
Στην Βραζιλία, οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν την Ιαπωνία, την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού μια κλήρωση που μπορεί να αποδειχθεί μπελάς, καθώς η Ελλάδα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει παίκτες με ταχύτητα.
Η Ελλάδα έχει προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, έναν γεροδεμένο 59-χρονο πρώην αμυντικό από την Πορτογαλία που ανέλαβε το 2010 από τον Ότο Ρεχάγκελ.
Όταν η κρίση χτύπησε την Ελλάδα, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το παράδειγμα των γιατρών και των μηχανικών, μαζεύοντας τα πράγματα τους και πηγαίνοντας να δουλέψουν στο εξωτερικό.
Περισσότερους από τους μισούς διεθνείς παίζουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη της Φούλαμ, του αμυντικού της Ντόρτμουντ Σωκράτη Παπασταθόπουλου- του πιο ακριβού Έλληνα παίκτη- και του επιθετικού της Σέλτικ Γιώργου Σαμαρά".

Keywords
Τυχαία Θέματα