ΕΣΡ: Πρόστιμο στον Χατζηνικολάου και συστάσεις λόγω... αποτρίχωσης!

21:32 16/9/2014 - Πηγή: AEK365

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Νίκο Χατζηνικολάου και στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ για την εκπομπή του «Στον Ενικό» στο οποίο είχε καλεσμένο τον ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά. Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν υπήρξε ορθή συμπεριφορά τη βραδιά των ευρωεκλογών.

Ακόμα 30.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε και στο Nickelodeon,

για μετάδοση διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών σε μη κατάλληλη ώρα, καθώς και για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.

Από την άλλη, 15.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Alpha για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο δελτίο ειδήσεων. Το ίδιο ποσό επιβλήθηκε και στο Δίον TV του νομού Πιερίας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει σήμανση καταλληλότητας, δεν υπέβαλε στο Συμβούλιο ροή προγράμματος και γιατί δεν παράγει πρωτότυπα δελτία ειδήσεων.

Τέλος, πρόστιμο 7.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, για αναφορά χορηγών, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.

Σε συστάσεις αρκέστηκε για το Mega και την εκπομπή «το Πρωινό Μου» για προβολή σκηνών αποτρίχωσης, και στον Real fm για κακή ποιότητα γλώσσας στις εκπομπές Ελληνοφρένεια και εκείνης του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου. Οδηγίες εκδόθηκαν προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και για τα τυχερά τηλεοπτικά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα