Επίθεση σε δύο μέτωπα από Βλάχο, Καφέ και Αραμπατζή

12:29 5/3/2014 - Πηγή: AEK365

Μετά την καταγγελία που είχαν κάνει στη ΦΙΦΑ κατά της ΑΕΚ οι Παντελής Καφές Γιάννης Αραμπατζής συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονταν από την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτή την φορά έχουν μαζί τους και τον Βαγγέλη Βλάχο και οι τρεις μαζί έχουν κάνει δύο δικαστικές κινήσεις. Η πρώτη που αφορά και περισσότερο την ΑΕΚ είναι η αγωγή που έχουν καταθέσει ζητώντας

να κυρηχθεί άκυρη η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ που τους όφειλε τα χρήματα. Είναι μια κίνηση παρόμοια με αυτή που είχε κάνει ο δικηγόρος της ΑΕΚ στην υπόθεση Ψωμιάδη Χάρης Οικονομόπουλος με τον οποίο η ΑΕΚ πάντως φαίνεται πως έχει έρθει σε συμφωνία και θα αποσυρθεί η αγωγή μόλις ολοκληρωθεί η εκχώρηση της οφειλής Ψωμιάδη στο Ελληνικό δημόσιο. Ο πρώην προπονητής και οι πρώην ποδοσφαιριστές επικαλούνται τα χρήματα που τους οφείλονται και ζητούν να μείνει ανοικτή η πτωχευμένη ΑΕΚ για να τα πάρουν με κάποιο τρόπο. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για το 2015. Αν μέχρι τότε δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και δεν αποσυρθεί η αγωγή τότε δεν αποκλείεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ "ανασταίνοντας" την υπερχρεωμένη ΠΑΕ.

Παράλληλα όμως οι τρεις άντρες έχουν κάνει άλλη μία κίνηση η οποία θα έχει αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα με αγωγές που κατατέθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Παναγόπουλου για λογαριασμό τους εναντίον των φυσικών προσώπων πρώην μετόχων και προέδρων της ΠΑΕ και της περιουσίας τους και απαιτούν την αποζημίωση τους. Η αγωγή έχει κατατεθεί κατά των Νίκου Νοτιά (αντιπροέδρου του Δ.Σ. και μεγαλομετόχου τη ΠΑΕ), Πέτρου Παππά (πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ), Σταύρου Αδαμίδη (πρώην προέδρου της ΠΑΕ), Δημήτρη Χατζηχρήστου (μέλους του Δ.Σ. ως εκπρόσωπου της Ερασιτεχνικής), Θεοχάρη Κοσμάτου (β' αντιπροέδρου της ΠΑΕ), Κωνσταντίνου Καπετανάκη (μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ), Δημήτρη Καψή (μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ), Αβραάμ Κασνακίδη (μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ) και Ανδρέα Δημητρέλου (τέως προέδρου, διευθύνοντα συμβούλου και νυν εκκαθαριστή της ΠΑΕ) ενώ στρέφεταν και κατά του αείμνηστου Κώστα Κουδούνα, ως μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ. Οσους δηλαδή αποτέλεσαν τη διοίκηση που συμφώνησε με τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ και τους Νοτιά και Παππά, που τους επέλεξαν.

Η αγωγή στηρίζεται στο εδάφιο του άρθρου για τις υπό εκκαθάριση εταιρίες, στην οποία αναφέρεται ρητά πως: «Οι πρόεδροι των ΔΣ, διοικούντες, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές των ΑΑΕ, ΤΑΑ ή σωματείων που συμμετείχαν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με το αντίστοιχο νομικό πρόσωπο για τα χρέη που αυτό δημιουργεί κατά το χρονικό διάστημα της θητείας». Κάτι που σημαίνει, πως κινείται κατά αυτών και της περιουσίας τους. Η αγωγή υποστηρίζει πως εξίσου ευθύνεται ο Νοτιάς, συνυπεύθυνος αλληλεγγύως και εις ολόκληρον είναι ο Αδαμίδης, όμως τη μεγαλύτερη αστική ευθύνη φέρει ο Παππάς, «ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο πραγματικός ηγέτης της ΠΑΕ, αφού ως ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος συνέχισε να ασκήσει και μετά την αποχώρηση του ντε φάκτο τη διοίκηση της ΠΑΕ και να είναι ο βασικός χρηματοδότης». Με λίγα λόγια η πλευρά των τριών θα προσπαθήσει να αποδείξει πως οι Νοτιάς και Παππάς παρότι δεν είχαν εκτελεστικό ρόλο ευθύνονται για τα χρέη απέναντι τους σαν μέτοχοι. Είναι μια δύσκολη περίπτωση για τους τρεις σε ότι αφορά τους Παππά και Νοτιά που με βάση τον νόμο περί ανωνύμων εταιριών δύσκολα θα έχουν πρόβλημα όπως και τα άλλα μη εκτελεστικά μέλη του πρώην Δ.Σ της ΠΑΕ ενώ θεωρείται δεδομένο πως Αδαμίδης και Δημητρέλος θα πάρουν πάνω τους τα χρέη προς τους παίκτες αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν από αυτούς οι Βλάχος, Αραμπατζής και Καφές με δεδομένη την οικονομική τους κατάσταση. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τη διαδικασία εργατικών διαφορών και αναμένεται να υπάρξει γρήγορα απόφαση, ίσως και εντός του Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα