Επικρατούν οι σοσιαλιστές στη Γαλλία

22:17 17/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σοσιαλιστικό θρίαμβο με την κατάκτηση στέρεης πλειοψηφίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση «δείχνουν» οι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος κατά το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Το σοσιαλιστικό μπλοκ κερδίζει έως και 326 έδρες, η δεξιά και οι σύμμαχοί της περιορίζονται σε 212 με 234 έδρες.

Οι Σοσιαλιστές συμπληρώνουν την προεδρική νίκη της 6ης Μαΐου και η

Αριστερά κατακτά τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια. Είναι μία μεγάλη νίκη για τους Σοσιαλιστές και τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εκπληρώνει το στόχο μίας ισχυρής και στέρεης πλειοψηφίας για να προωθήσει τις πολιτικές του στο γαλλικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων CSA και Sofres, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τα δύο κόμματα-δορυφόροι του κερδίζουν 312 με 326 έδρες σε σύνολο 577, ξεπερνώντας κατά πολύ την απόλυτη πλειοψηφία (289).

Κατ' επέκταση οι Σοσιαλιστές δεν θα χρειαστούν την υποστήριξη των Πρασίνων (που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα τους στηρίξουν), και κυρίως του Αριστερού Μετώπου του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, οι θέσεις του οποίου για την οικονομία και την Ευρώπη είναι αντίθετες από αυτές των Σοσιαλιστών.

Οι Πράσινοι αποσπούν 18 με 24 έδρες και το Αριστερό Μέτωπο 9 με 11 έδρες.

Το συντηρητικό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) και οι σύμμαχοί του φέρονται να κερδίζουν 212 με 234 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν από μία έως 4 έδρες, βάσει των εκτιμήσεων των CSA και Sofres.

Keywords
Τυχαία Θέματα