Έπιασε τριάδα η Ομόνοια

18:05 1/2/2015 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ-ΑΕΚ: 1-0
(Σαρδινέρο 72')

Μπορεί τα δεδομένα να ήταν σε βάρος της μετά την ήττα στο «Παπαδόπουλος», όμως μέσα σε μια αγωνιστική η κατάσταση ξαναβρίσκεται στα πόδια της. Η πολύ σημαντική νίκη που πήρε η ΑΕΛ στο Τσίρειο με 1-0 σε βάρος της ΑΕΚ για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τη χθεσινή ήττα του Ερμή,

έφερε τους «γαλαζοκίτρινους» δύο βαθμούς πίσω από τους έκτους «φτεροπόδαρους» μια βδομάδα πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Δασάκι».

Ο Αντριάν Σαρδινέρο στο 72' σημείωσε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου, που πλέον έχει αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές της για να προλάβει έστω και το τελευταίο «βαγόνι» του «τρένου» της πρώτης εξάδας.

Στην τέταρτη θέση υποχώρησε μετά την ήττα της η ομάδα της Λάρνακας, που πλέον ισοβαθμεί με την Ανόρθωση και βρίσκεται ένα πόντο πίσω από την Ομόνοια.

Ομόνοια-Δόξα Κ.: 4-2
(Ποτέ 22', 42', Ράμος 52', 64'-Λόμπο 60' πεν., 80')

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μικαέλ Ποτέ και Κριστοβάο Ράμος, που πέτυχαν από δύο γκολ, η Ομόνοια επικράτησε με 4-2 της Δόξας στο ΓΣΠ και ανέβηκε, έστω και προσωρινά αφού εκκρεμεί ο αγώνας της ΑΕΛ με την ΑΕΚ, στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επανήλθαν στις νίκες και ανέβασαν στους πέντε αγώνες το αήττητο σερί τους οι πράσινοι. Ο Λόμπο μείωσε προσωρινά σε 3-1 για τη Δόξα με πέναλτι, που δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά την νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Εθνικό.

Οθέλλος Α.-Ανόρθωση: 0-2
(Μακρής 4', Ίσμα 90')

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη πέτυχε η Ανόρθωση που επικράτησε με σκορ 2-0 του Οθέλλου. Ένα γκολ του Ανδρέα Μακρή στο ξεκίνημα του αγώνα (στο 4ο λεπτό) και ένα του Ίσμα Γκονσάλβες στο 90' (που σκόραρε στο ντεμπούτο του) χάρισαν το τρίποντο στην Ανόρθωση, που σημείωσε την τέταρτη σερί της νίκη.

Ο Οθέλλος, για ακόμα ένα ματς ήταν μαχητικός, προσπάθησε, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της αντιπάλου. Ενδεχομένως να έπαιξε το δικό της ρόλο η κούραση από την μεγάλη πρόκριση επί του Απόλλωνα μεσοβδόμαδα. Ο Οθέλλος παρέμεινε στους 14 βαθμούς και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα