Έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό

19:02 5/2/2015 - Πηγή: AEK365

Την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας εξασφάλισε σήμερα στο μίτινγκ ύψους στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, ο Αντώνης Μάστορας. Ο άλτης του ύψους ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 2,28 μ., βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έπιασε το όριο για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν.

Παράλληλα έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό του, μετά την μέτρια παρουσία στο κλειστού του ΣΕΦ και σε θέση να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικούς

στις διοργανώσεις, που έπονται. Ο Μάστορας στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,31 μ., ύψος που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε ατομικό του ρεκόρ, ενώ νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,15 μ., με την δεύτερη τα 2,20 μ. και με την πρώτη τα 2,25 μέτρα.

Ο Μάστορας, που κατέλαβε την 9η θέση, θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του εκτός συνόρων, καθώς στις 8 του μηνός θα αγωνιστεί στο Τρίνετσκ, στον δεύτερο αγώνα της Moravia Tour.

Φοβερό αγώνα πραγματοποίησε ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ, που βάλθηκε να τρελάνει κόσμο με άλμα στα 2,40 μέτρα (νωρίτερα ξεπέρασε τα 2,25 μ., 2,31 μ., 2,33 μ., 2.35 μ.). Ο αθλητής από το Κατάρ, αφού "καθάρισε" τη νίκη δοκίμασε στα 2,44 μ., προκειμένου να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Χαβιέ Σοτομαγιορ (2,43 μ.). Ο Μπαρσίμ, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ Ηπείρου, έδειξε απο νωρίς πως και φέτος θα ειναι το μεγάλο όνομα στο αγώνισμα. Δεύτερος με 2,33 μ. ήταν ο Αντρέι Προτσένκο και τρίτος ο Ιβαν Ούχοβ με 2,31 μέτρα, ύψος που πέρασαν ακόμη οι Ντμίτρικ, Τόμας και Μπουμπένικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα