Έπιασαν τις σκούπες οι Αγανακτισμένοι

13:20 14/10/2011 - Πηγή: AEK365

Παρά τους φόβους τους ότι μπορεί να τους διώξει η αστυνομία, οι Αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης παραμένουν στους δρόμους πραγματοποιώντας όλο το βράδυ της Πέμπτης τη δική τους επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου στο οποίο έχουν κατασκηνώσει.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» υπερασπίστηκε ο γιος του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, Χάουαρντ. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλώσεις

προγραμματίζονται για το Σάββατο σε 78 χώρες.

Γύρω στα μεσάνυχτα, δεκάδες σκούπες μοιράστηκαν στους διαδηλωτές και οι συγκεντρωμένοι φορώντας λευκά ή κίτρινα πόντσο ξεκίνησαν να ρίχνουν νερό και να σκουπίζουν το πάρκο Ζουκότι, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές.

Αν και ο δήμαρχος της πόλης είπε στους διαδηλωτές ότι μπορούν να παραμείνουν στο σημείο όσο τηρούν τους κανόνες, οι ιδιοκτήτες του πάρκου έχουν δηλώσει ότι μετά τον καθαρισμό δεν θα επιτρέψουν να εγκατασταθούν τέντες ή να κοιμούνται διαδηλωτές σε μουσαμάδες.

Διαδηλώσεις σε δεκάδες χώρες

Στη Νέα Υόρκη, στο Σίδνεϊ, το Λονδίνο, την Τάιπεϊ, πολίτες ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους το πρωί του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου με σύνθημα «Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγή».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από «Αγανακτισμένους» οργανώνονται σε περίπου 868 πόλεις, σε 78 χώρες.

Οι μεγαλύτερες πρόκειται να λάβουν χώρα στο Λονδίνο, στο Σίτι, καθώς και στο Σίδνεϊ και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook έχουν πάρει «φωτιά» για τον σχεδιασμό των διαδηλώσεων.

Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), η ιστοσελίδα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» καταγράφει με κόκκινες κουκκίδες τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.

«Στις 15 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα βγουν σε δρόμους και πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική έως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να αποκτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία» αναφέρει το κείμενο της κινητοποίησης.

Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί το Σάββατο και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα