Επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον Μπομπ Κοζώνη

17:21 1/4/2015 - Πηγή: AEK365

Η είδηση που ακολουθεί δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο. Το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής Des Plaines, που βρίσκεται 20 μίλια έξω από το Σικάγο, έδωσε τη συγκατάθεση του για αλλαγή δομικού δείκτη στο συγκρότημα κτιρίων O'Hare Lake και άνοιξε έτσι το δρόμο στον Μπομπ Κοζώνη.

Ο επιχειρηματίας και η ομάδα του θέλουν να επενδύσουν στον συγκεκριμένο χώρο των 52 εκταρίων ένα ποσό ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (!). Ο Κοζώνης

έχει καταθέσει εδώ και μήνες την πρόταση του που προβλέπει την ανέγερση τουλάχιστον τεσσάρων δεκαόροφων κτιρίων για γραφεία, πέντε ενδεκαόροφων κτιρίων με διαμερίσματα, δυο εννιαόροφων ξενοδοχείων και τεσσάρων εμπορικών κέντρων.

Για να γίνει αυτό έπρεπε ο Δήμος να εγκρίνει την αλλαγή δομικού συντελεστή στη συγκεκριμένη ζώνη κάτι που πραγματοποιήθηκε. Απέναντι στο εγχείρημα βρίσκονται όσοι κατοικούν γύρω από το συγκρότημα. Τα νέα κτίρια θα έχουν ύψος έως και 50 μέτρα κάτι που προκαλεί αντιδράσεις. Ο Δήμος όμως έδωσε το αρχικό "ΟΚ" και πλέον ο Κοζώνης περιμένει τις εκλογές της 7ης Απριλίου για να ξεκινήσει την ανέγερση.

Συγκεκριμένα την Μεγάλη Τρίτη θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή δημοτικές εκλογές για ανάδειξη νέου δημάρχου. Η πλειοψηφία των υποψηφίων έχει δηλώσει πως σέβεται τις αντιδράσεις των κατοίκων όμως η επένδυση θα αποτελέσει οικονομική έκρηξη για την περιοχή και θα δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Έτσι θα την στηρίξει.

Αν λοιπόν ο νέος δήμαρχος δεν καταθέσει βέτο στην απόφαση του προηγούμενου συμβουλίου ο Κοζώνης ξεκινά την ανακατασκευή που θα ολοκληρωθεί πλήρως σε βάθος εικοσαετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα