Επαφές υπουργών με την Τρόικα

12:16 4/2/2012 - Πηγή: AEK365

Αυτή την ώρα τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος του Αμύνης, ο Σταμάτης Γιαννίτσης του Εσωτερικών, ο Γιώργος Κουτρομάνης του Εργασίας και ο Ανδρέας Λοβέρδος του Υγείας έχουν συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας οι οποίοι θα θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων θέματα όπως η περικοπή των θέσεων εργασίας, των συνταξιοδοτικών

δικαιωμάτων και του συνόλου των λειτουργικών δαπανών.
Υπενθυμίζεται πως από την περικοπή των θέσεων εργασίας δεν εξαιρούνται ούτε οι ένστολοι ούτε οι εκπαιδευτικοί ενώ η περικοπή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων γίνεται γιατί συντηρούν ψηλά το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα κορυφώνεται το παζάρι για το χρέος και την δανειακή σύμβαση ενώ κυβέρνηση και Τρόικα περιμένουν την επιστροφή του Τσαρλς Νταλάρα για να "κλειδώσουν" οι τελικοί όροι της συμφωνίας για το PSI. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Β. Βενιζέλος έχει έτοιμη την τροπολογία που θα επιτρέψει την ενεργοποίηση των CACs, της ρήτρας συλλογικής ευθύνης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αργότερο έως τις 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου βάσει του χρονοδιαγράμματος η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων να ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα