Εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι με χιλιάδες σορούς στο Τικρίτ

20:47 6/4/2015 - Πηγή: AEK365

Χιλιάδες σοροί εντοπίζονται σε ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στο Τικρίτ που απελευθέρωσαν πρόσφατα δυνάμεις του Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στους τάφους πιστεύεται ότι μπορεί να βρεθούν ακόμα και 1.700 σοροί Ιρακινών στρατιωτών.

Ήδη έχει ξεκινήσει το μακάβριο έργο της ανάσυρσης των σορών. Ιρακινοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να θρηνήσουν τους δικούς τους.

Η ανταποκρίτρια του CNN αναφέρει ότι ενδέχεται να υπάρχουν δέκα ομαδικοί τάφοι μέσα στο συγκρότημα του προεδρικού

μεγάρου, όπου βρίσκονται οι κατοικίες του Σαντάμ Χουσεΐν.

Το συγκρότημα κτιρίων υπήρξε το αρχηγείο του Ισλαμικού Κράτους όταν το Τικρίτ βρισκόταν υπό τον έλεγχό του. Ιρακινοί στρατιώτες και σιίτες μαχητές κατέλαβαν την πόλη πριν από μερικές ημέρες, μετά από σφοδρές μάχες.

Ιρακινός στρατιώτης είπε στην ανταποκρίτρια του CNN ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χώρισαν τους στρατιώτες σε ομάδες και τους είπαν ότι θα τους κρατήσουν για ανταλλαγή αιχμαλώτων. Αντ' αυτού, τους εκτέλεσαν και τους έθαψαν. Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει προσποιούμενος ότι είναι νεκρός.

Το Human Rights Watch αποκαλεί τη σφαγή ως «τη σφαγή του Σπάιχερ» (από το όνομα της στρατιωτικής βάσης από την οποία απήχθησαν οι στρατιώτες και τονίζει ότι η ISIS αιχμαλώτισε περισσότερους από 1.000 στρατιώτες που έφευγαν από τη βάση και στη συνέχεια εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τουλάχιστον 800 εξ αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα