«Ενθουσιασμένος που περάσαμε»

18:01 25/12/2011 - Πηγή: AEK365

Καμία απογοήτευση δεν νιώθει ο Σόνι Ουίμς που δεν είχε όρο να φύγει στο NBA όταν λήξει το λοκ-άουτ, ενώ παράλληλα ο παίκτης της Ζαλγκίρις δηλώνει ότι η Ευρώπη είναι η τέλεια ευκαιρία για να δουλέψεις

Αναλυτικά

Για τις διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού ανάμεσα σε Ευρώπη και NBA:

«Έχουν διαφορές. Στην Αμερική το παιχνίδι είναι πιο προσωπικό για τον κάθε παίκτη, ενώ στην Ευρώπη έχει να κάνει με την ομάδα. Επίσης τα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο NBA.

Ακόμα και οι οδηγίες των προπονητών διαφέρουν, αφού είναι διαφορετικοί οι κανόνες. Δεν είναι όμως μεγάλη η αλλαγή. Δεν νιώθω πίεση στην Ζαλγκίρις. Πίεση νιώθεις όταν δεν μπορείς να φροντίσεις την οικογένειά σου, αυτά είναι αληθινά προβλήματα. Το μπάσκετ είναι ευχάριστη πίεση».

Για το αν απογοητεύτηκε που δεν είχε όρο στο συμβόλαιό του να φύγει για το NBA όταν λήξει το λοκ-άουτ και συνεχίζει στην Ζαλγκίρις:

«Δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος. Φυσικά έχω τις άσχημες στιγμές μόταν μου λείπει το σπίτι μου αλλά ευχαριστιέμαι την εμπειρία. Είχα θέσει κάποιους στόχους και είμαι χαρούμενος που τους πετυχαίνω. Το να είσαι παίκτης σε ευρωπαϊκή ομάδα είναι το ίδιο καλά με το αγωνίζεσαι στο NBA. Όταν επιστρέψω στην Αμερική ελπίζω η εμπειρία μου από την Ευρώπη να με βοηθήσει να είμαι καλύτερος. Όταν αποφάσισα να έρθω στην Ζαλγκίρις ήθελα να βελτιώσω τα ποσοστά μου στα τρίποντα, την άμυνά μου στο μισό γήπεδο και τις γρήγορες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Έχω βελτιωθεί σε όλα. Η Ευρώπη είναι σπουδαία ευκαιρία να δουλέψεις το παιχνίδι σου».

Για τον αν θα έμενε και την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη:

«Μετά το τέλος της σεζόν θα επιστρέψω στο NBA, εκτός και αν έχω πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία δεν μπορώ να πω όχι».

Για τους στόχους του αλλά και την επιτυχία της Ζαλγκίρις να περάσει στο Tοπ-16 της Ευρωλίγκα:

«Είμαι ενθουσιασμένος που περάσαμε στο Τοπ-16 και θέλω να κάνω νίκες και σ' αυτή τη φάση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά τελειώσαμε καλά τον πρώτο γύρο.Ο στόχος μου είναι οι νίκες, οι μεγάλες νίκες αλλά και να γίνω καλύτερος σε κάποια σημεία του παιχνιδιού μου».

Για το αν έχει μάθει κάτι καινούριο στο Κάουνας:

«Ναι! Εχω γίνει εξπέρ στους υπολογιστές. Κάνει πολύ κρύο στο Κάουνας και σκοτεινιάζει από πολύ νωρίς, οπότε μένω σπίτι και ασχολούμαι με το κομπιούτερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα