Ένταση στην Αμυγδαλέζα για το κέντρο κράτησης μεταναστών

12:42 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Θρακομακεδόνων με υδροφόρα του Δήμου και άλλα οχήματα προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας μετά τις πληροφορίες που θέλουν το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών της Αττικής να δημιουργείται στην περιοχή.

Μάλιστα γύρω στις 12.00 επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, όταν μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κατά διαστήματα η λεωφόρος ανοίγει για λίγο και ξανακλείνει αργότερα.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Την Τρίτη κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα. Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα