Ένα βράδυ στο Τορίνο... (VIDEO)

10:59 10/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η 10η Δεκεμβρίου έχει γραφτεί στην ποδοσφαιρική ιστορία... Ήταν ένα βράδυ αλησμόνητο εκείνο πριν 9 χρόνια όταν η Γιουβέντους διέλυσε τον Ολυμπιακό με 7-0 στο Τόρινο για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χαρίζοντας σε όλη την Ευρώπη γκολ και θέαμα. Εκείνο το κρύο βράδυ στο Τορίνο, το 2003, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα

που γνώρισε τέτοια βαριά ήττα, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά για οποιοδήποτε ελληνικό σύλλογο στα Κύπελλα Ευρώπης. Θυμίζουμε τι γράφτηκε τότε, μετά το 7-0 της μεγάλης Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού, αλλά και video από το χορταστικό (από άποψης θεάματος) παιχνίδι...

"Εφιαλτικό ήταν τελικά το φινάλε στην φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αφου στον τελευταίο αγώνα της Α` φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε στο Ντελε Αλπι από την Γιουβέντους με το ιδιαίτερα βαρύ 7-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι είπαν αντίο τόσο στην διοργάνωση οσο και στα όνειρα που είχαν για συνέχεια στο Κυπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε καλά χάνοντας μάλιστα και μια καλή ευκαιρία με τον Τζόρτζεβιτς στο 10` εντούτοις αμέσως μετά κατέρρευσε. Στο 14` δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Τρεζεγκέ και η...μηχανή των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει μπροστά. Ενα γκολ απο τον Μίκολι στο 19` ενα του Τρεζεγκέ στο 25` και του Μαρέσκα στο 28` διαμόρφωσαν το 4-0 του πρώτου μέρους. Αν και με βαριά ψυχολογία οι παίκτες της ελληνικής ομάδας βρήκαν τον τρόπο στις αρχές της επανάληψης να αντιδράσουν περνώντας με αξιώσεις μπροστά στην επίθεση εντούτοις όμως δεν κατάφεραν κάτι το ιδιαίτερο. Αντίθετα οι «γιουβεντίνοι» ήταν αυτοί που με ενα ακόμη καταιγιστικό δεκαπεντάλεπτο έφθασαν ψηλά τον δείκτη του σκορ χάρις στα γκολ των Ντι Βάιο 62`, Ντελ Πιέρο 69` και Ζαλαγέτα στο 79`.

Γιουβέντους: Κιμέντι, Μοντέρο, Τούντορ, Πεσότο, Κόντε, Μίκολι (65' Ντελ Πιέρο), Ιουλιάνο (85' Ζαμπρότα), Μαρέσκα, Μπιριντέλι, Τρεζεγκέ (57' Ντι Βάιο), Ζαλαγιέτα.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Καφές (60' Γκώνιας), Βενετίδης, Καρεμπέ, Καστίγιο, Ζιοβάνι (75' Νινιάδης), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Πάντος, Ανατολάκης (68' Γεωργιάδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα