Ένα βήμα πριν την χρεοκοπία οι ΗΠΑ

13:46 27/12/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2012, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με επιστολή του στα μέλη του Κογκρέσου προειδοποιεί πως η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία!
Συγκεκριμένα, ο T. Geithner προειδοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, η χώρα θα αγγίξει το ανώτατο όριο δημόσιου χρέους που προβλέπει η εθνική νομοθεσία.
Το όριο αυτό ανέρχεται στα 16,394 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως ορίστηκε κατόπιν της συμφωνίας του Αυγούστου του 2011, μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Τον Ιούλιο του '11 οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεοκοπίας. Ακολούθησε πολυήμερο θρίλερ με το «σκληροπυρηνικό» κομμάτι των ρεπουμπλικάνων, το «Tea Party», να αρνείτο να συναινέσει στην αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, προτού τελικά υποχωρήσει και επέλθει η συμφωνία.
Προβλέπει ότι στην περίπτωση -όπως και τώρα, που το δημόσιο χρέος βαίνει προς εκτροχιασμό, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα δώσουν «ανάσα» διάρκειας 60 ημερών στα κρατικά ταμεία.
Όπως και να ‘χει, πάντως, επικοινωνιακά υπάρχει θέμα, που εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπαράκ Ομπάμα και οι αγορές, διακηρύσσοντας ότι την Τρίτη 1η Ιανουάριου 2013, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να κηρύξει, τεχνικά έστω... στάση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα