Ένα βήμα πιο κοντά Ακτή, Αιθιοπία και Αίγυπτος

20:22 16/6/2013 - Πηγή: AEK365

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιάγια Τουρέ, η Ακτή Ελεφαντοστούεπιβλήθηκε 4-2 της Τανζανίας στο Νταρ ες Σαλάμ και εξασφάλισε διαφορά 5 βαθμών από το Μαρόκο (νίκησε 2-0 την Γκάμπια), μία αγωνιστική πριν από το τέλος του 3ου ομίλου. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 2' μετά από γκολ του Αμρί Κιεμπά, ωστόσο οι "ελέφαντες" απάντησαν άμεσα με γκολ του Λασινά Τραορέ και 2 τέρματα του πρώην μέσου του Ολυμπιακού.

Ο Τόμας Ουλιμουένγκου μείωσε με πέναλτι στο 35', ωστόσο ο οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και με την αλλαγή Βιλφρέντ Μπονί, πήραν τη νίκη 4-2.

Μαζί με την ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί, στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Αιθιοπία. Η ομάδα του Σεουνέτ Μπισό επιβλήθηκε 2-1 της Νότιας Αφρικής στην Αντίς Αμπέμπα και εξασφάλισε την 1η θέση του 1ου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την διοργανώτρια του προηγούμενου Μουντιάλ. Οι "μπαφάνα μπαφάνα" προηγήθηκαν με τον Μπέρναρντ Πάρκερ στο 34ο λεπτό, ωστόσο ο πρώην επιθετικός του Πανσερραϊκού αποδείχθηκε μοιραίος ποδοσφαιριστής, αφού μετά από την ισοφάριση του Γκετανέχ Κεμπεντέ, σημείωσε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει μετά από εκτέλεση φάουλ και έδωσε την πρόκριση 2-1 στις "αντιλόπες".

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ οδηγεί την Αίγυπτο εκ του ασφαλούς στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά από το χατ τρικ απέναντι στην Ζιμπάμπουε, ο 21χρονος εξτρέμ της Βασιλείας σημείωσε το μοναδικό γκολ της νίκης στη Μοζαμβίκη με 1-0, που σήμαινε και την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του θεσμού. Οι επεμβάσεις του Σερίφ Εκραμί κράτησαν ανέπαφη την εστία των "φαραώ", οι οποίοι έγιναν οι πρώτοι εκπρόσωποι της Βόρειας Αφρικής που νίκησαν τη Μοζαμβίκη στο Μαπούτο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Ένα βήμα από την πρόκριση βρίσκεται και η Αλγερία. Η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς έκανε το χρέος της απέναντι στη Ρουάντα, επικράτησε 1-0 μέσα στο Κιγκάλι και πλέον προσμένει σε μη νίκη του Μάλι επί του Μπενίν, ώστε να ακολουθήσει και εκείνη το δρόμο για την κλήρωση του Κάιρο στις 16 Σεπτεμβρίου. Το "χρυσό γκολ" για τις "αλεπούδες της ερήμου" σημείωσε ο Σαφίρ Ταϊντέ στο 52ο λεπτό. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Ραφίκ Τζεμπούρ, πέρασε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα