Ένα παιδί παρακαλεί το δικαστή να μην απελάσει τον μπαμπά του

23:42 20/11/2012 - Πηγή: AEK365

Στην Αμερική κάθε μέρα απελαύνουν περίπου 400.000 μετανάστες πίσω στις πατρίδες και κυρίως στο Μεξικό.

Μια από αυτές τις υποθέσεις είναι και αυτή του Μαξιμίνο Χοζ από το Μεξικό, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα της απέλασης. Ο Χοζ είναι πολλά χρόνια στην Αμερική και μάλιστα τα παιδιά του έχουν γεννηθεί εκεί.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να γλιτώσει την απέλαση, προσκόμισε πολλά έγγραφα από τους δασκάλους των παιδιών του, ψυχολόγους και φίλους που αναφέρουν πόσο κακό θα έκανε στην οικογένειά του η απέλαση, η οποία θα παρέμενε στις ΗΠΑ.

Όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι το γράμμα που έστειλε ο 12χρονος γιος του, γεννημένος στις ΗΠΑ, στον δικαστή που θα αποφασίσει για την απέλασή του. Ο μικρός Άντονι ανέφερε στο γράμμα του:

Αγαπητέ Ρεξ Φορντ (ο δικαστής),

Σας εκλιπαρώ με όλη μου την καρδιά να αφήσετε τον μπαμπά μου μαζί μας επειδή τον χρειαζόμαστε τόσο πολύ ώστε να πληρώνει τους λογαριασμούς του σπιτιού και τον αγαπάμε τόσο πολύ. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε τόσο λυπημένοι που δεν έχουμε τον μπαμπά μας μαζί. Σας παρακαλούμε μην στείλετε τον μπαμπά μου στο Μεξικό, επειδή δεν θέλουμε να σκοτωθεί εκεί κάτω. Σας εκλιπαρώ με όλη μου την καρδιά να αφήσετε τον μπαμπά μου μαζί μας και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι καλός μαθητής και θα γίνει κάποιος σημαντικός στη ζωή, ώστε να βοηθήσω αυτή τη χώρα. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε αυτό το γράμμα,

Από τον Άντονι Χοζ».

Το γράμμα αναρτήθηκε στο Facebook από την ομάδα ακτιβιστών DREAM και σύμφωνα με την μητέρα του Άντονι, Ρέινα, τα λόγια αυτά είναι από την καρδιά του.

Ο σύζυγός της, Μαξιμίνο, βρίσκεται εδώ και 11 μήνες στη φυλακή αναμένοντας την απόφαση του δικαστή Φορντ, ο οποίος φημίζεται για τη σκληρή του στάση.

Τα πέντε παιδιά της οικογένειας, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 1993, αντιμετωπίζουν κατάθλιψη σύμφωνα με ψυχολόγους και προβλήματα στο σχολείο από τη στιγμή που ο πατέρας τους συνελήφθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα