Έμφαση στην ανάπτυξη

00:02 31/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μπλάκμπερν, ο Βαγγέλης Βλάχος παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ υστερεί στη δημιουργία φάσεων, κάτι που χρειάζεται αρκετή δουλειά. Η προσπάθεια ξεκίνησε από σήμερα κιόλας, όπου στην απογευματινή προπόνηση (που είχε πολλά «γκάζια» για τους παίκτες) δούλεψε για μεγάλο διάστημα στην ανάπτυξη της ομάδας, από την άμυνα. Στην συγκεκριμένη άσκηση, η επίθεση ξεκινούσε από τα στόπερ και η πρώτη μπάλα πήγαινε είτε στα μπακ ή απευθείας κάθετη στον επιθετικό, που έβγαινε για να... σπάσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και από εκεί

στα άκρα, για να βγει σέντρα. Ο προπονητής της Ένωσης φώναζε συνεχώς για το πώς θα πρέπει να εκτελεστεί σωστά και ζητούσε όλα να γίνονται στην εντέλεια, προκειμένου σε κανονικές συνθήκες αγώνα, να αρχίσουν να βγαίνουν αυτοματισμοί. Κάτι που δεν είδαμε ούτε στο φιλικό με την Πρέστον, ούτε σε αυτό με την Μπλάκμπερν.

Ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική άσκηση του προγράμματος που αφορούσε την επίθεση. Η πρώτη, κατά σειρά, είχε να κάνει με συντονισμένο πρέσινγκ των επιθετικών, στην αντίπαλη άμυνα (την ώρα που οι «αμυντικοί» προσπαθούσαν να αλλάξουν 5 πάσες και να μεταβιβάσουν την μπάλα στο άλλο μισό του γηπέδου).

Από κει και πέρα, η προπόνηση έγινε σε τρία γκρουπ. Το ένα το αποτελούσαν οι παίκτες που αγωνίστηκαν περισσότερο, στα ματς του Σαββατοκύριακου (Γκερέιρο, Ρίκκα, Λαγός, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Γιάγκο, Φούντας, Σταματής, Τσαμουρλίδης), όπου έτρεξαν για περίπου 40 λεπτά, οι τερματοφύλακες, που ξεκίνησαν το πρόγραμμα περίπου 45 λεπτά πριν την υπόλοιπη ομάδα και όλοι οι υπόλοιποι που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα ματς με Πρέστον και Μπλάκμπερν.

Keywords
Τυχαία Θέματα