Έμειναν εγκλωβισμένοι 600 μέτρα κάτω από την Γη

09:39 20/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μια ασθενής σεισμική δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση υπόγειας στοάς με αποτέλεσμα 19 μεταλλωρύχοι να εγκλωβιστούν 600 μέτρα κάτω από την Γη ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού τους από το ορυχείο εξόρυξης χαλκού στην Πολωνία.
Για περισσότερες από δυο ώρες δεν υπήρχε επαφή με τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους, καθώς η πτώση των βράχων έχει διακόψει την επικοινωνία. Όμως τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν

και έσκαψαν μια τρύπα, μέσα από την οποία περνούν ένας ένας οι ανθρακωρύχοι.
Όλοι οι εγκλωβισμένοι είναι ζωντανοί αλλά ιατρικά συνεργεία σπεύδουν στην περιοχή για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
Το ορυχείο βρίσκεται στην περιοχή της Σιλεσίας, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία και την Τσεχία. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974. Ο φορέας εκμετάλλευσης, η εταιρεία KGHM, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στην Ευρώπη.
Η Πολωνία διαθέτει σεβαστό αριθμό ορυχείων, που βρίσκονται ως επί το πλείστον στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας. Το 2006, μια έκρηξη αερίου σε ένα από τα ορυχεία της ευρύτερης περιοχής, σκότωσε 23 εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα