Ελληνικό χρώμα στο Ευρωπαϊκό

18:36 27/6/2012 - Πηγή: AEK365

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει για τα ελληνικά χρώματα και η δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών γυναικών που γίνεται στο Ελσίνκι.
Η Τόνια Στεργίου θα πάρει μέρος στον τελικό του ύψους, με στόχο να πραγματοποιήσει καλύτερη εμφάνιση από το 2010 στη Βαρκελώνη εκεί όπου ήταν 8η. Η Ελληνίδα προκρίθηκε ως 12η αθλήτρια με άλμα στα 1,87 μ., ωστόσο φέτος έχει ξεπεράσει τα 1,92 μ., ύψος που αν προσεγγίσει ή βελτιώσει τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να ολοκληρώσει τον αγώνα της ψηλά στην κατάταξη. Στον τελικό

του αγωνίσματος θα πάρουν μέρος οι εξής αθλήτριες:
Μπειτία (Ισπανία), Ντεμίρεβα (Βουλγαρία) Γκορντέγεβα (Ρωσία) Γκριν (Σουηδία) Χολόσα (Ουκρανία), Μέλφορτ (Γαλλία), Ανγκελσεν (Νορβηγία), Παλσούτ (Λιθουανία), Βένεβα (Βουλγαρία), Γιάνγκμαρκ (Σουηδία), Στεργίου (ΕΛΛΑΔΑ). Από τον αγώνα θα λείπουν τα μετάλλια του.
Ο Περικλής Ιακωβάκης θα τρέξει στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 400 μ. εμπ. , στον πέμπτο διάδρομο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Βασικοί του αντίπαλοι, θα είναι ο Ουκρανός χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του 2010 Στάνισλαβ Μελνίκοφ με φετινό 49.49 και ο Γερμανός Τόμπιας Γκελ (49.75).
Στην πρώτη ημιτελική σειρά των 400 μ. εμπ., στον ιδιαίτερα απαιτητικό πρώτο διάδρομο, θα τρέξει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Στόχος του αθλητή να τρέξει κοντά στο 50.72, που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Την προσπάθεια τους στα προκριματικά ξεκινάνε την Πέμπτη, άλλοι πέντε Έλληνες αθλητές. Στο επί κοντώ, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τρεις αθλήτριες. Το όριο για τον τελικό έχει οριστεί στα 4,45 μ. επίδοση που στις δυνατότητες των τριών κοριτσιών. Η Νικόλ Κυριακοπούλου, διαθέτει την μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ με 4,60 μ. φετινό ρεκόρ έχει και την καλύτερη επίδοση. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 4,71 μ. πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη ήταν13η στον τελικό, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε και στον τελικό του Νταεγού. Με τον αέρα του 4,51 μ., πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ, αλλά και την αισιοδοξία που της δίνει η σταθερά ανοδικής πορείας τους τελευταίους μήνες, θα πάρει μέρος στον αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη. Την πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση θα γευτεί η Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη, η οποία ταξίδεψε στο Ελσίνκι με 4,50 μ. από το Πρωτάθλημα.
Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Τσιάμης θα κυνηγήσει καταρχήν μια θέση στον τελικό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει είτε να εξασφαλίσει το όριο των 16,75 μ., είτε να είναι ανάμεσα στους 12 καλύτερους των δυο γκρουπ.

Στον απευθείας ημιτελικό των 800 μ. θα τρέξει η Ελενα Φιλάνδρα. Η 28χρονη ταξίδεψε στο Ελσίνκι με 2.00.44 , επίδοση που της επιτρέπει να κάνει σχέδια για μια καλή εμφάνιση. Η αθλήτριας μας θα τρέξει στην 2η σειρά και έχει τον τρίτο χρόνο, πίσω από τις Αρζαμάσαβα (Λευκορωσία - 1.59.00) και Λομπάνοβα (Ουκρανία - 1.59.62).

Keywords
Τυχαία Θέματα