«Έλληνες ελάτε στην Γερμανία για δουλειά»

11:43 9/4/2012 - Πηγή: AEK365

Το ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας σκέφτεται να καλύψει η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, η οποία απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση τόσο στους Έλληνες, όσο και σε Ισπανούς και Πορτογάλους προκειμένου να πάνε στην Γερμανία για να βρουν δουλειά.

Αν Έλληνες, Πορτογάλοι και Ισπανοί αποφασίσουν να ξενιτευτούν στη Γερμανία, η κίνηση θα έχει διπλό όφελος εκτίμησε η Γερμανίδα υπουργός, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Αφενός οι άνεργοι της ευρωζώνης θα βρουν δουλειά αφετέρου η Γερμανία θα βρει προσωπικό για να συνεχίσει την παραγωγή της. Ζήτησε μάλιστα από τους Γερμανούς επιχειρηματίες να ψάξουν να βρουν εργαζόμενους από την Ελλάδα ή την Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν θεωρείται ως η επικρατέστερη για να διαδεχτεί την Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", οι προσφορές για θέσεις εργασίας αφορούν από γιατρούς έως καμαριέρες και υπάλληλους γραφείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βάλουν τα προσόντα τους και να βρουν τις αγγελίες που τους αντιπροσωπεύουν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με ένα κλικ στην ιστοσελίδα του EURES, να στείλουν βιογραφικό, να μάθουν αν πρόκειται για δουλειά πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Μεγάλη ζήτηση έχουν οι πωλητές και οι υπάλληλοι παροχής υπηρεσιών αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες (όπως χείριστες βαγονέτου ανυψώσεως, οδηγοί λεωφορείων ή φορτηγών, μονταδόροι ηλεκτρονικών συσκευών, τορναδόροι, συναρμολογητές αυτοκινήτων, τεχνίτες επίπλων, μεταλλουργοί).

Keywords
Τυχαία Θέματα