Ελεύθερη πτώση απ'τη.. στρατόσφαιρα! (VIDEO)

18:34 9/10/2012 - Πηγή: AEK365

Την ανάσα του κρατάει όλος ο πλανήτης καθώς ο αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ετοιμάζεται να μπει στο αερόστατο και να ανέβει σε ύψος 36,5 χιλιομέτρων βγαίνοντας από την ατμόσφαιρα και περνώντας στην στρατόσφαιρα. Από κει θα πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση έχοντας σκοπό να καταρρίψει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης και να ξεπεράσει την ταχύτητα του ήχου.

Ο «ατρόμητος Φέλιξ» συνεργάζεται με την εταιρεία Red Bull προκειμένου

να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Τζο Κίτινγκερ, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα και ανέπτυξε ταχύτητα 988 χιλιομέτρων την ώρα, ή Μach 0,9.

Το εγχείρημα μεταδίδεται ζωντανά μέσω YouTube (βιντεο παρακάτω).

O 43χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής, γνωστός για τα άλματά του από ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο, φορά ειδική στολή που θυμίζει αστροναύτη για να επιζήσει στις συνθήκες ακραίου ψύχους και χαμηλής πίεσης σε αυτό το ύψος.

H απογείωση του αερόστατου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ στο Μέξικο αναβλήθηκε για λίγη ώρα λόγω των καιρικών συνθηκών και προγραμματίζεται τώρα για τις 11.30 τοπική ώρα ή 20.30 ώρα Ελλάδας την Τρίτη.

Ο Μπάουμγκαρτνερ εκτιμάται ότι θα αναπτύξει ταχύτητα 1.100 χιλιομέτρων/ώρα μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και θα χρειαστεί γύρω στα δέκα λεπτά μέχρι να φτάσει στο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα