Ελαφρύ προβάδισμα για Τβέντε

21:56 8/3/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»-ΠΡΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΤΒΕΝΤΕ-ΣΑΛΚΕ: 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: «Ντε Γκρολς Βέστε Αρίνα»
Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Europa League έχει η Τβέντε, αφού νίκησε με 1-0 την Σάλκε στην πρώτη αναμέτρηση για την φάση των «16», που διεξήχθη

στην «Ντε Γκρολς Βέστε Αρίνα». Η Τβέντε άγγιξε το γκολ εις διπλούν στο 10' όταν ο Κορνελίσε σέντραρε από τα δεξιά για τον Τζον που έπιασε την κεφαλιά με τον Χίλντεμπραντ να αποκρούει ασταθώς, ενώ στην επαναφορά ο Ντε Γιονκ σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Σάλκε απάντησε στο 15' με τον Ραούλ να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Ματίπ από τα δεξιά, ενώ στο 24' άγγιξε το προβάδισμα όταν ο Μαρικά τροφοδότησε τον Τζόουνς που σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαϊλοφ. Οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με το 1-0 στο 35' όταν ο Γιάνσεν τροφοδότησε τον Τσαντλί που πλάσαρε από το μισό μέτρο, όμως ο Χίλντεμπραντ έδιωξε σε κόρνερ. Η Τβέντε απείλησε ξανά στο 40' όταν Ντε Γιονγκ και Ροσάλες έπαιξαν το ένα-δύο και ο δεύτερος πάσαρε στον Τζον που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε προ της τελικής γραμμής. Η υπεροχή των Ολλανδών απέφερε καρπούς στο 61' όταν ο Τζον κέρδισε πέναλτι από τον Μάτιπ, ο οποίος αποβλήθηκε και ο Ντε Γιονγκ νικώντας τον Χίλντεμπραντ από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Η Σάλκε απείλησε στο 68' όταν ο Χέγερ τροφοδότησε τον Ραούλ που σούταρε από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μιχαϊλοφ μπλόκαρε. Η Τβέντε άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 74' όταν ο Ντάγκλας πάσαρε στον Τσανλτί που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 89' ο Τσαλντί έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Χίλντεμπραντ έδιωξε σε κόρνερ.
ΤΒΕΝΤΕ: Μιχαΐλοφ, Κορνελίσε, Βίσγκερχοφ, Ροσάλες, Ντάγκλας, Μπράμα, Φερ, Γιάνσεν (85' Μπαϊραμί), Ντε Γιονγκ, Τσαντλί, Τζον.
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Παπαδόπουλος, Ουτσίντα, Χόλτμπι (90+2' Μόριτζ), Χέγκερ, Τζόουνς, Φουχς, Ματίπ, Ραούλ (90+2' Εσκουντέρο), Μαρικά, Ομπάσι (82' Ντράξσλερ).

Keywords
Τυχαία Θέματα