Έκρηξη σε τραμ στην Ουκρανία

15:57 11/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές της Ουκρανίας μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε σε τραμ στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άνθρωποι. Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένη πόλη συνέβησαν πριν από δύο μήνες τρεις διαδοχικές εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών, οι οποίες και προκάλεσαν τον τραυματισμό 29 ανθρώπων.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters,

η έκρηξη σημειώθηκε 400 χιλιόμετρα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου εκεί όπου το βράδυ θα γίνει ο αγώνας μεταξύ της Ουκρανίας και της Σουηδίας για το EURO 2012 με τους διοργανωτές να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε σε σακούλα που μετέφερε άντρας που έμοιαζε με ψαρά ή κυνηγό.
Η κυβέρνηση της χώρας βέβαια θέλησε να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο γεγονός, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, Βολοντομίρ Πολιτσούκ να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά για ατύχημα. Για την ακρίβεια είπε ότι "ποσότητα πυρίτιδας εξερράγη και πιθανότητα πρόκειται για κυνηγό. Μπορεί να ζεστάθηκε ή να έπεσε στο πάτωμα...".

Keywords
Τυχαία Θέματα