Έκλεισε με τεσσάρα τη χρονιά!

00:00 30/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 4-1
Γήπεδο: Άνφιλντ

Με τεσσάρα τελείωσε τη χρονιά η Λίβερπουλ, καθώς επικράτησε εύκολα με 4-1 της Σουόνσι και την έπιασε στη βαθμολογία.

Πάθος, διάθεση, σοβαρότητα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία στάθηκαν υπεραρκετά, όχι μόνο στον έλεγχο του αγώνα, αλλά και για να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς παρουσιάστηκαν προσηλωμένοι

100% στο στόχο τους και κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να... κρούσουν το καμπανάκι του κινδύνου στην εστία της Σουόνσι.

Η προσπάθεια όμως του Λαλάνα στα πρώτα λεπτά (από τα γκολ που δεν χάνονται) μπορεί να μη βρήκε στόχο, αλλά αυτό δεν πτόησε τους «κόκκινους», που συνέχιζαν να πιέζουν για το γρήγορο γκολ. Από τη μεριά της η Σουόνσι «βραχυκύκλωσε» στη θέα της καλά οργανωμένης άμυνας των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα το βαρύ της «πυροβολικό», Μπονί, να παραμείνει ακίνδυνος. Τελικά, η υπεροχή της Λίβερπουλ μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν στο 33' ο Χέντερσον έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μορένο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα των Ουαλών!

Η ομάδα του Ρότζερς δεν επαναπαύτηκε στο 1-0 και από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου πρέσαρε για το επόμενο γκολ, που βάσει εικόνας, θα «τελείωνε» και το ματς. Η επιμονή της, μάλιστα, απέδωσε καρπούς μόλις στο 51', όταν ο Λαλάνα πίεσε για να κλέψει από τον Φαμπιάνσκι, ο τερματοφύλακας της Σουόνσι έκανε το βολέ, όμως η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Άγγλου και κατέληξε στα δίχτυα.

Όλοι πίστεψαν ότι το ματς είχε κριθεί, εκτός από τους παίκτες του Μονκ! Ένα λεπτό αργότερα και πριν κοπάσουν καλά- καλά οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας με τον Σίγκουρντσον!

Πάνω, όμως, που οι Ουαλοί άρχισαν να πιστεύουν ξανά στο θετικό αποτέλεσμα, ήρθε αρχικά η προειδοποιητική βολή του Στέρλινγκ στο δοκάρι (55') και στη συνέχεια το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λαλάνα (61') να... επαναφέρει την τάξη, δίνοντας ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Ηταν ουσιαστικά η «μαχαιριά στην καρδιά» για τους φιλοξενούμενους!

Και αν κανείς περίμενε ότι το τελειωτικό χτύπημα είχε έρθει έκανε λάθος. Στο 69' ο Σέλβεϊ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ρίχνοντάς την νοκ- άουτ. Στα επόμενα λεπτά, η Λίβερπουλ - απαλλαγμένη εντελώς από το άγχος- δεν είχε πρόβλημα να κυκλοφορήσει την μπάλα, ενώ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα για τη Σουόνσι ο Γκομίς είδε την προσπάθειά του να χτυπά στο δοκάρι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Σακό, Μανκίγιο, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Λαλάνα (77' Μάρκοβιτς), Κουτίνιο (90' Μπορίνι), Στέρλινγκ (83 Μπαλοτέλι)

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ρίτσαρντς (46' Ράνχελ), Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπριτόν (67' Κι), Σελβεϊ, Ντάιερ, Σίγκουρντσον, Ρουτλέτζ, Μπονί (62' Γκομίς).

Keywords
Τυχαία Θέματα