Έκανε «θελήματα» για την Χρυσή Αυγή

13:45 22/11/2012 - Πηγή: AEK365

Στις 15 Νοεμβρίου στον Βόλο ένας 22χρονος, πατέρας ενός μωρού παιδιού, συνελήφθη στον Βόλο καθώς πιάστηκε να μεταφέρει μολότοφ και φυσίγγια στο αυτοκίνητο του με τον ίδιο να υποστηρίζει πως έκανε δουλειές για την Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο

και ισχυρίστηκε πως ενεργούσε κατ' εντολήν μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του νεαρού, ο 22χρονος εξασφάλιζε έτσι 5 - 10 μεροκάματα που χρειαζόταν για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Μαζί με τον 22χρονο συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε πως δε γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ.

Ωστόσο, σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια.

Πάντως, στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα