«Είσαι Ομόνοια, πέφτεις κατηγορία»

13:26 29/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος των Διαιτητών Λεόντιος Τράττος τάραξε τα νερά της κυπριακής διαιτησίας με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Δευτέρα, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι ο Χανς Ρέιγκβαρτ δεν κάνει τους ορισμούς των διαιτητών: «Κάποιοι τον χρησιμοποιούν, όπως χρησιμοποιούσαν τους προκατόχους του».
Ανάμεσα στις αποκαλύψεις του Λεόντιο Τράττου ήταν και η καταγγελία του στον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ότι «συγκεκριμένος διαιτητής δεν αξιολογείται σε κατηγορία και η απάντηση που έλαβε ο διαιτητής είναι ότι βλέπει συγκεκριμένη ομάδα

σαν φίλαθλος και για αυτό δεν αξιολογήθηκε στην Α΄ Κατηγορία»!
«Άλλο πάλι και τούτο», θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος. Τo Sentragoal.com.cy εξασφάλισε την επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελία του εν λόγω διαιτητή (το όνομα του οποίου κατέχουμε αλλά αφαιρέσαμε από τη σχετική φωτοτυπία για ευνόητους λόγους) προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών, μέσα από την οποία εκφράζει τον προβληματισμό και την πικρία του. Με απλά λόγια ο άνθρωπος έφτασε μέχρι τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, τον Χανς Ρέιγκβαρτ, για να εκφράσει το παράπονό του για το γεγονός ότι από την κατηγορία προεπιλογή Α' στην αξιολόγηση που έγινε βρέθηκε στη Β' Κατηγορία. Η απάντηση που πήρε, άκρως ενδιαφέρουσα: «Είσαι οπαδός της Ομόνοιας»!
Οι πληροφορίες του Sentragoal.com.cy αναφέρουν ότι ο εν λόγω διαιτητής, είχε πολύ καλές βαθμολογίες από τους παρατηρητές, ενώ σύμφωνα με τη συνολική του αξιολόγηση για την παρουσία του στα γήπεδα θα μπορούσε να προαχθεί και όχι να πέσει κατηγορία. Αντ' αυτού «υποβιβάστηκε» επειδή, όπως του είπαν ο Ρέιγκβαρτ και οι συνεργάτες του «είσαι οπαδός της Ομόνοιας»!
Προφανώς ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας έχουν «φακελωμένους» όλους τους διαιτητές για ποια ομάδα υποστηρίζουν. Και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει και ο φίλαθλος κόσμος ποιες ομάδες υποστηρίζουν όλοι οι διαιτητές μας και ιδιαίτερα όλοι όσοι «ανεβαίνουν» τις κατηγορίες σαν ανσανσερ ουρανοξύστη.
Απευθυνθήκαμε σε καλούς γνώστες των θεμάτων της διαιτησίας στον τόπο μας για να διερευνήσουμε κατά πόσο υπάρχουν ανάλογα προηγούμενα και η απάντηση που πήραμε ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: «Άλλοι είχαν σίζον τίκετ, ήταν μέσα στους οργανωμένους και ακόμη λίγο θα γίνουν και διεθνείς»!
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του εν λόγω διαιτητή (βλέπε φωτοτυπία), ο οποίος «υποβιβάστηκε» στην αξιολόγηση του Σεπτέμβρη του 2012 κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για την κατάσταση που επικρατεί στην κυπριακή διαιτησία: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά τέλος των αξιολογήσεων, είχα επαφή με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, κύριο Χανς, και ζήτησα να μάθω γιατί από την κατηγορία της προεπιλογής Α' στην τελευταία αξιολόγηση βρέθηκα στη Β' κατηγορία.
Η απάντηση που έλαβα από τον πρόεδρο με εξέπληξε, αφού ήταν αφοπλιστική, λέγοντάς μου ότι ο λόγος, ο οποίος βρέθηκα στη Β' κατηγορία δεν ήταν αγωνιστικός. Μου ανέφερε πως κάποιος ή κάποιοι κύριοι του είπαν για μένα ότι είμαι οπαδός της Ομόνοιας και την ακολουθώ παντού συνεχώς, ακόμη και στο εξωτερικό, πράγμα το οποίο φυσικά δεν ευσταθεί και σπιλώνει το όνομά μου και την προσωπικότητά μου, πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως διαιτητή.
Εγώ το μόνο που ζητώ από τον Σύνδεσμο είναι να μάθω ποιός ή ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που διαδίδουν αυτά τα ψευδή στοιχεία για το πρόσωπό μου, πράγμα το οποίο έχει συμβεί και παλαιότερα, με διάφορες άλλες αναλήθειες, για να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Πηγή: sentragoal.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα