Είναι τρελοί αυτοί οι Βάσκοι

00:07 30/3/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΣΑΛΚΕ- ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 2-4
Γήπεδο: Veltins-Arena
Τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στην Ευρώπη συνέχισε η Μπιλμπάο, η οποία νίκησε με 4-2 τη Σάλκε μέσα στη Γερμανία και έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Μόνος του προσπαθούσε ο Ραούλ από τη Σάλκε.
Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στην Μπιλμπάο και δημιουργήθηκε στο 11ο λεπτό.
Ο Γιορέντε βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η Σάλκε απάντησε στις ευκαιρίες, καθώς μετά από κάθετη του Ντράξλερ, ο Χούντελαρ έφυγε από αριστερά στην πλάτη της άμυνας των Βάσκων, αλλά το διαγώνιο σουτ που έκανε, πέρασε λίγο άουτ.
Η Μπιλμπαό κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19ο λεπτό, μετά από τραγικό λάθος του Χίλντεμπραντ.
Μετά από γύρισμα του Ντε Μάρκος από δεξιά, ο Σουσαέτα έκανε το σουτ και ο Χίλντεμπραντ απέκρουσε ασταθώς. Ο Γιορέντε πήρε το ριμπάουντ κι έκανε από κοντά το 1-0.
Παρόλα αυτά η απάντηση της Σάλκε ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα ο Φαρφάν και ο Ουτσίντα συνδυάστηκαν στα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Ραούλ από κοντά έφερε το ματς στα ίσια.
Στο 23' η Σάλκε είχε ακόμη ένα καλό σουτ του Φαρφάν με τον Ιραϊθόθ να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 23' ο Γιορτέντε γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ματίπ και πέρασε κόρνερ.
Στην επόμενη φάση το πλασέ του Ραούλ μέσα από τη μικρή περιοχή δεν ήταν καλό, ενώ στο 42' ο Φαρφάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Η Σάλκε μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 56' ο Χουράδο εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Ραούλ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή άφησε άγαλμα τον Ιραϊθόθ κι έκανε το 2-1.
Η Σάλκε ήταν καλύτερη αλλά στο 73' και από κόρνερ, ο Γιορέντε πετάχτηκε μέσα στην καρδιά της άμυνας της Σάλκε κι έκανε το 2-2.
Οι Βάσκοι ολοκήρωσαν την ανατροπή σκηνικού στο 81ο λπε΄το. Η Μπιλμπάο έφυγε στην κόντρα, ο Σουσαέτα έκανε από δεξιά τον σουτ, ο Σκόμπερ απέκρουσε λανθασμένα και ο Ντε Μάρκος από κοντά έκανε το 3-2.
Στο 86ο λεπτό ο Σκόμπερ είπε όχι στον Ιμπάι Γκόμεθ, ενώ στην κόντρα το τρομερό σουτ του Χούντελαρ τράνταξε το δοκάρι του Ιραϊθόθ. Το τελικό 4-2 πέτυχε ο Μουνιαϊν με πλασέ από το πεναλτι μετά από γύρισμα του Σουσαέτα από τα δεξιά στο 90+3'.
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ (46' Σκόμπερ), Παπαδόπουλος, Ουτσίντα, Χέγκερ (56' Χόλτμπι), Τζόουνς, Ματίπ, Φουχς, Ντράξλερ (56' Χουράδο), Φαρφάν, Ραούλ, Χούντελαρ.
Α.ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε (70' Πέρεθ), Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος (83' Εκίθα), Αντέρ (46' Ιμπάι Γκόμες), Μαρτίνεθ, Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Γιορέντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα