Είχε «Λύμπε», είχε πάθος

07:36 17/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 2-0, να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας για το «καλό» εισιτήριο για το Europa League και πάνω από όλα να μείνει ζωντανή και δυνατή στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σταplay offs που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το aek365.gr

«ακτινογραφεί» το χθεσινό παιχνίδι, αναλύει τις παραμέτρους που το έκριναν και επισημαίνει τα στοιχεία που του άρεσαν- δεν του άρεσαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:

@ Στο κέντρο: Ο Νίκος Κωστένογλου είχε εκτιμήσει ότι η μεσαία γραμμή θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Είχε την τύχη να δει και τους τρεις ποδοσφαιριστές που εμπιστεύτηκε στον άξονα να κάνουν πολύ καλύτερη εμφάνιση από ότι στο Περιστέρι. Ο Βάργκας είναι πάντα... Βάργκας, αλλά χθες είχε περισσότερο πάθος από ποτέ. Ο Μάκος ήταν ο καλός Μάκος, ο Καφές ήταν θετικός. Το τελευταίο αρκούσε. Με δύο ποδοσφαιριστές στον άξονα που είχαν τα κέφια και την ένταση να τρέξουν, να κουβαλήσουν την μπάλα και να γεμίσουν τους χώρους και με έναν που, αν και κουρασμένος, απέφυγε τα λάθη και ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, η ΑΕΚ πήρε τη μεσαία γραμμή. Πολύ κακό μαντάτο για τους φιλοξενούμενους τη στιγμή που συνδυάστηκε με την πολύ καλή απόδοση των ακραίων μπακ της ΑΕΚ, που δεν τους επέτρεψε να βρουν... διέξοδο ούτε από τα πλάγια.
@ Στο πάθος: Σε ένα παιχνίδι που ο χαμένος θα ξεχνούσε την πρώτη θέση, είναι δεδομένο ότι το πάθος θα έπαιζε κυρίαρχο ρόλο και θα ήταν καθοριστικός παράγοντας. Το γεγονός ότι ο Βάργκας «έσβησε» τον τσαμπουκά του Γκαρσία τα λέει όλα. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια, έπεφταν πρώτοι στην μπάλα, πήραν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς ότι το πρώτο γκολ ήταν αποτέλεσμα της θέλησης του Λεονάρντο να κυνηγήσει μία φάση που έμοιαζε εντελώς χαμένη και του πάθους του Λυμπερόπουλου να σκοράρει στο «αντίο» του που τον έκανε να βάλει στα δίχτυα μαζί με την μπάλα και τον... Χαλκιά, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε στη νίκη.
@ Στον Κωνσταντόπουλο: Για ακόμη μία φορά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν ήταν απλά εξαιρετικός, αλλά καθοριστικός. Έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο τετ α τετ του Νιμανί στο 37' και στη φανταστική κεφαλιά του Ίβιτς στο 62'. Αυτός είναι ο ορισμός του τερματοφύλακα μεγάλης ομάδας. Να δίνει λύσεις στις 1-2 καθοριστικές φάσεις που θα του... κάτσουν.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ:

@ Ο Λυμπερόπουλος: Όσοι αποφάσισαν να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την τελευταία «παράσταση» του Νίκου Λυμπερόπουλου, ήθελαν από αυτόν να τους κάνει να σηκωθούν από την καρέκλα τους για να πανηγυρίσουν για μία τελευταία φορά. Δεν τους απογοήτευσε. Ο άνθρωπος που έχει χαρίσει στους οπαδούς της Ένωσης αμέτρητες στιγμές χαράς, τους είπε «αντίο» όπως ακριβώς του άξιζε. Με ένα γκολ. Αποτέλεσμα του πάθους που τον διέκρινε σε 19 χρόνια καριέρας και του «δολοφονικο

Keywords
Τυχαία Θέματα