Έγραψε ιστορία ο Απόλλων

21:54 18/9/2014 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-1ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΠΟΛΩΝ Λ.-ΖΥΡΙΧΗ: 3-2
Γήπεδο: ΓΣΠ

Πήρε τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη στο ημίχρονο, το οποίο «εξανεμίστηκε» μέσα σε ένα τετράλεπτο στα αρχικά στάδια της επανάληψης. Δέχτηκε πίεση, έμεινε με παίκτη λιγότερο ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος κι όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να βρει το σθένος να φτάσει στο γκολ που του χάρισε τη νίκη με 3-2 σε βάρος της Ζυρίχης,

στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Με μπόλικη διάθεση για να επιτεθεί και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ ο Απόλλωνας και παρά την ευκαιρία που δημιούργησε η Ζυρίχη με το σουτ του Ρικάν στο 5', κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστικά επιθετική ενέργεια στο 8ο λεπτό.

Συγκεκριμένα ο Ρέζεκ έστρωσε ωραία την μπάλα στον επερχόμενο Παπουλή και ο Ελλαδίτης πέτυχε το πρώτο γκολ στην φάση των ομίλων της φετινής χρονιάς στο Europa Λeague εν μέσω αποθέωσης.

Η υπεροχή του Απόλλωνα ήταν φανερή και παρά τις προσπάθειες της Ζυρίχης να απειλήσει από μακρινή απόσταση η άμυνα των κυανόλευκων δεν απειλήθηκε μέχρι το 29' όταν οι Ελβετοί έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όμως ο Τσικαουί μέσα από την μικρή περιοχή νίκησε τον Βάλε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Πορτογάλου πορτιέρο.

Η απάντηση των κυανόλευκων ήταν άμεση με τον Παπουλή να δέχεται ωραία μπαλιά από τον Ρομπέρ όμως η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση πέρασε έξω.

Στο 40ο λεπτό ο Ρέζεκ απείλησε με κεφαλιά χωρίς αποτέλεσμα όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Γκουγιόν με έναν κεραυνό από τα 30 μέτρα νίκησε τον Ντα Κόστα και έθεσε γερές βάσεις για μια μεγάλη νίκη.

Άλλος Απόλλωνας έφυγε για τα αποδυτήρια και άλλος βγήκε στην επανάληψη. Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν νωχελικά στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 53' οι Ελβετοί έφεραν το παιχνίδι στο ίσα.

Στο 50' ο Κιουμέντο έδωσε ωραία στον Ρικάν και αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1.

Στο επόμενο λεπτό οι κυανόλευκοι σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ όμως ο Μεριέμ καθυστέρησε να επιχειρήσει το πλασέ από ευνοϊκή θέση και ανακόπηκε από τον Ντζιμσίτι.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι στην επόμενη επιθετική τους προσπάθεια στο 53' ισοφάρισαν με έναν κεραυνό του Γιαπί από το ύψος της περιοχής παγώνοντας τους φίλους της Λεμεσιανής ομάδας.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης των Ελβετών ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και έπρεπε να φτάσουμε στο 80' όχι όμως για να δημιουργηθεί κάποια καλή ευκαιρία αλλά για να δεχθεί δεύτερη κίτρινη ο Γκουγιόν και να αφήσει τον Απόλλωνα με δέκα παίκτες!

Στα εναπομείναντα λεπτά και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα του Χριστάκη κράτησε μπάλα και προσπάθησε να απειλήσει. Και εν τέλει όχι μόνο απείλησε αλλά σκόραρε στο 87' με αυτογκόλ του Κοχ μετά την μπαλιά του Ρέζεκ και το ΓΣΠ σείστηκε από τις ιαχές των κυανόλευκων!

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά την τεράστια ευκαιρία των Ελβετών στο 93' και την απόκρουση των αμυντικών του Απόλλωνα πάνω στην γραμμή και οι κυανόλευκοι πέτυχαν την πρώτη του εντός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Bάλε, Ρομπέρ, Στυλιανού, Αντράντε, Μερκής Γκουγιόν, Μεριέμ, Χαμντανί (67'Toυράμ), Σανγκόι (77' Σανγκόι), Ρέζεκ, Παπουλής.

ΖΥΡΙΧΗ: Ντα Κόστα, Τζιμσίτι, Κοχ, Κεσόγιεβιτς, Τσιουμέντο, Τσικαουί, Ρίκαν, Κουκέλι, Σονμπέχλερ, Γιάπι, Τσερμιτί (67'Ετουντί).

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: 1-1
Γήπεδο: Μπορούσια Παρκ

Ισόπαλες 1-1 αναδείχτηκαν Γκλάντμπαχ και Βιγιαρεάλ.

Στο 12ο λεπτό η σέντρα σουτ του Βεντ, έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 13' το σουτ του Βιέτο, έξυσε το δοκάρι της Γκλάντμπαχ. Στο 21ο λεπτό ο Σομέρ, είπε όχι σε σουτ του Τσερίσεφ και στο 22' ο Ρουίς έκανε λάθος και ο Χέρμαν από κοντά άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς. Στο 25ο λεπτό, ο Ασένχο είπε όχι σε όμορφη προσπάθεια του Κρούζε ενώ στο 41' η Γκλάντμπαχ είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χργκότα.

Στο 48' και στο 58' οι Βιέτο και Τσερίσεφ έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες και τελικά στο 67' ο Ούτσε με όμορφη προσπάθεια έφερε στα ίσα το σκορ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Σομέρ, Ντομίνγκες, Βεντ, Τζόνσον (62' Χαν), Γιάντσκε, Στρανζλ, Χέρμαν, Κρούζε, Κράμερ (73' Τραορέ), Τζάκα, Χργκότα (77' Ράφαελ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Γκασπάρ, Μουσάτσιο, Ρουίς, Γκάμπριελ, Πίνα (60' Τριγκέρος), Κάνι, Τσερίσεφ, Μόι Γκόμεθ, Σοριάνο, Βιέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα