Εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων η συμφωνία

09:27 2/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" στις ΗΠΑ υπερψηφίστηκε και από την Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 257 υπέρ και 167 κατά. Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί από την Γερουσία.
Μετά την έγκριση της συμφωνίας, ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε πως θα υπογράψει ένα νόμο ο οποίος αυξάνει τους φόρους στο 2% των εύπορων Αμερικανών, ενώ θα αποτρέψει την αύξηση φόρων για τη μεσαία τάξη.
Τόνισε

ότι η έγκριση της συμφωνίας είναι ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας και υπογράμμισε ότι «η αποψινή συμφωνία μειώνει περαιτέρω το έλλειμμα κατά 620 δισ. δολάρια, έσοδα που θα προέλθουν από τις πλουσιότερες οικογένειες».
Με την επίτευξη συμφωνίας παρατείνονται οι φοροαπαλλαγές για τους Αμερικανούς που ανήκουν στη μεσαία τάξη, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση για τους Αμερικανούς των ανώτερων οικονομικά στρωμάτων.
Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι χάρη στη συγκεκριμένη συμφωνία, τουλάχιστον το 98% των Αμερικανών και το 97% των μικρών επιχειρήσεων δε θα δουν τους φόρους τους να αυξάνονται.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ακόμα ανοικτός σε συμβιβασμό για θέματα προϋπολογισμού, ενώ τόνισε την ανάγκη η μείωση του ελλείμματος να γίνεται με ισοσκελισμένο τρόπο.
Ο αμερικανός πρόεδρος, πριν από την ψηφοφορία, είχε καλέσει τη Βουλή να μιμηθεί το παράδειγμα της Γερουσίας, αποδεχόμενη τους συμβιβασμούς που έγιναν και υπερψηφίζοντας την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση.
Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο αμερικανός πρόεδρος θα επιστρέψει στη Χαβάη, για να συνεχίσει τις διακοπές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα