Έγινε ιδιοφυία εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης!

18:47 29/4/2012 - Πηγή: AEK365

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποτέ πως θα τα φέρει η ζωή, ωστόσο θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί ότι ξαφνικά μια μέρα θα γίνει ιδιοφυία!

Κι όμως αυτό συνέβη στον Τζέισον Πάτζετ, ο οποίος ενώ ήταν ένας απλός υπάλληλος καταστήματος επίπλων ξαφνικά έγινε διάνοια στα μαθηματικά!

Η αιτία που το προκάλεσε αυτό ήταν μια επίθεση που δέχτηκε από ληστές, η οποία του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Οι ληστές του είχαν στήσει ενέδρα έξω από ένα καραόκε κλάμπ, θέλοντας να του κλέψουν το δερμάτινο μπουφάν του. Όταν τον ακινητοποίησαν, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να του χτυπούν

επανειλημμένα το κεφάλι.

«Το μόνο που είδα ήταν δυνατό φως και αμέσως έπεσα κάτω», λέει ο ίδιος που νόμισε ότι πέθαινε.

Ο 41χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σοβαρή εγκεφαλική κάκωση και όταν συνήλθε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η βλάβη ήταν μόνιμη μόνο που δεν ήταν για κακό, καθώς ο Πάτζετ είχε γίνει... ιδιοφυία! Όπως αποδείχτηκε το χτύπημα του δημιούργησε μια εμμονή με τους μαθηματικούς τύπους. Μάλιστα μετατρέπει τους τύπους σε εντυπωσιακά διαγράμματα, τα οποία μάλιστα τα πουλάει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που μπορεί να μετατρέψει τους αριθμούς σε διαγράμματα.

«Έχω εμμονή με τους αριθμούς, ειδικά τη γεωμετρία. Κυριολεκτικά τα ονειρεύομαι, δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μη μπορώ να δω νούμερα και σχήματα και απλά δεν μπορώ να το σταματήσω», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει: «Βλέπω μέρη του Πυθαγορείου θεωρήματος παντού. Κάθε μικρή καμπύλη, κάθε σπείρα είναι μέρος της εξίσωσης».

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η βλάβη στο εγκέφαλο του Τζέισον του έδωσε μια μοναδική ικανότητα για τους αριθμούς, και μάλιστα τον συγκρίνουν με τον μαθηματικό - ιδοφυία, Τζον Νας, τον υποδύθηκε ο Ράσελ Κρόου στην ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (A beautiful mind) και είχε επίσης βλάβη στον εγκέφαλο.

Ο Τζέισον λέει ότι πριν από το ατύχημα δεν είχε καμία σχέση με τα μαθηματικά και δεν είχε τελειώσει καν κάποιο πανεπιστήμιο. Ενδιαφερόταν μόνο για δύο πράγματα: τη γυμναστική και τα πάρτι, όμως τώρα όλα έχουν αλλάξει. Η ικανότητά του δημιουργήθηκε από ένα ιατρικό μυστήριο που ακόμα οι επιστήμονες προσπαθούν να το λύσουν.

Δείτε εδώ τα διαγράμματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα