«Έφτασε η ώρα της αποκομιδής των αποβλήτων»

14:08 29/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, μέλος του Δ.Σ της ομοσπονδίας άρσης βαρών, υπογράμμισε με επιστολή του την προσπάθεια που γίνεται για την διοικητική αναγέννηση του αθλήματος, αφήνοντας αιχμές για μέλη του Δ.Σ που είναι αντίθετα με την εκλογή του Πύρρου Δήμα στην προεδρία της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF).

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο αγώνας ανανέωσης που διεξάγεται σε όλα τα οργανωτικά και διοικητικά επίπεδα της Άρσης Βαρών είναι κατ' ουσία μία πολιτική πράξη συσπείρωσης και πάλης κάτω από ένα πλαίσιο "αταξικού αγώνα", με μοναδικό στόχο το Δέον.

Τον

αγώνα αυτόν θα πρέπει να τον αντιγράψουμε διαδικαστικά και δεοντολογικά, όλοι όσοι αγωνιούν, σκέπτονται και παλεύουν, για το αύριο της πατρίδας μας. Προπονητές, αθλητές, παράγοντες και πάσης φύσεως βετεράνοι του αθλήματος, συσπειρώθηκαν, περιθωριοποιώντας τις όποιες αντιθέσεις και πικρίες του παρελθόντος και πορεύονται τον όμορφο ανιδιοτελή του "ευ αγωνίζεσθε". Έναν αγώνα που δεν έχουν την δυνατότητα να βιώσουν οι κάθε λογής ματαιόδοξοι υλιστές του αθλητικού παρασκηνίου λόγω της πνευματικής τους άνοια-παράνοιας παρατηρώντας τον ιδρώτα των αγωνιζομένων που ποτίζει τα πλατώ, τη σκόνη, τις φωνές παρότρυνσης των προπονητών, την επιβράβευση της επιτυχίας, την αρμονία της νίκης, βιωματικά αποτυπωμένη στα μάτια και στο χαμόγελο των αθλητών, τις επιγραφές νουθεσίας που αποτυπώνονται στους τοίχους του γυμναστηρίου, ο αόρατος χρωστήρας της φαντασίας που δημιούργησε την ιδανική Πολιτεία, η οποία ενεργοποιώντας τον εσωτερικό κόσμο της ψυχής μας εκτοξεύει στους ουρανούς την αποφασιστικότητα, για να ακολουθήσει - όπως είναι φυσικό - η καταστρατήγηση της δράσης των πρόστυχων αυλικών της αθλητικής μηχανορραφίας.

Τα επιχειρήματα λάσπης που εκτοξεύουν είναι ικανά να πείσουν μόνο αυτούς που στερούνται παντελώς μνήμης. Και τέτοιοι οργανισμοί είναι μόνο τα χρυσόψαρα μαζί βεβαίως με τους ματαιόδοξους και ιδιοτελείς.

Κύριοι σας μάθαμε! Αυτή τη φορά δεν θα συγκινήσετε κανέναν άνθρωπο με νου και γνώση. Άεργοι, ωφελιμιστές, μπολιασμένα με το παρακμιακό μοντέλο του πρόσφατου θλιβερού παρελθόντος, με πτυχίο επιστημονικής κατάρτισης ..... έως τα μέσα του Δημοτικού σχολείου, με αθλητικές επιδόσεις..... 2κιλά στο Αρασέ και 3,5 κιλά στο Επολέ ζετέ, θέλετε να διοικήσετε την Ομοσπονδία. Ούτε την Ομοσπονδία τσαλαπετεινών δεν είστε ικανοί να διοικήσετε, πότε με τις πλάτες και τον ανθρωπισμό επιτυχημένων προέδρων του παρελθόντος, ετερόφωτοι αυλοκόλακες μια ζωή, πλέατε ως φελλοί πάνω στην απέραντη θάλασσα του αθλητισμού. Τώρα έφτασε η ώρα της αποκομιδής των αποβλήτων.

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη......Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κατ' αρχάς το νέο διοικητικό συμβούλιο, με Πρόεδρο τον Πύρρο, είναι να καταθέσει μία «Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.105» όπου θα την υπογράψουν τα μέλη του νέου Δ.Σ. και όλοι όσοι θα συνεργαστούν για να συντάξουμε στην πράξη το όραμά μας. Η επιστολή αυτή , σύντομη, ξεκάθαρη και δεοντολογικά απόλυτη, θα αφορίζει κάθετα και οριζόντια την Ματαιοδοξία και την ιδιοτέλεια. Όταν εκλείπουν αυτά τα δύο δηλητήρια από τον ψυχισμό και το νου των στελεχών του αθλητισμού, τότε γίνονται θαύματα. Ειδάλλως, όπως λέει και ο ποιητής: "όλα τα άλλα είναι καπνού σκιά και τίποτε άλλο"!!!".

Keywords
Τυχαία Θέματα