Εφτακομματική Βουλή, μπροστά η ΝΔ

17:42 29/3/2012 - Πηγή: AEK365

Δημοσκόπηση παρουσιάζει η ιστοσελίδα Newsit λίγες εβδομάδες πλέον πριν από τθς εκλογές. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ΝΔ παραμένει πάντα πρώτο κόμμα ενώ ακολουθεί αρκετά πίσω το ΠΑΣΟΚ. Πεσμένη η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αλλά ακόμα σε καλά ποσοστά ενώ σε μια ακόμα δημοσκόπηση πολύ ψηλά εμφανίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει επωφεληθεί από την κατάσταση. Οριακά μπαίνει στην Βουλή ο ΛΑΟΣ ενώ εκτός μένει η Χρυσή Αυγή. Απίθανο να μπει και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%. Επίσης, σχεδόν μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι όταν ρωτούνται με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ και ακολουθεί είναι η διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 20,9%

ΠΑΣΟΚ 13,6%

ΚΚΕ 7,9%

ΔΗΜΑΡ 7,2%

ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%

ΣΥΡΙΖΑ 6,7%

ΛΑΟΣ 3%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%

ΔΗΣΥ 2,2%

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%

Keywords
Τυχαία Θέματα