Ευχές και ελπίδα για πρόκριση στο Βόλο

19:45 2/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η φιλόξενη πόλη του Βόλου υποδέχεται τις εθνικές ομάδων κορασίδων της Δανίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας και φυσικά της Ελλάδας (σ.σ. βρίσκεται για προετοιμασία στην πόλη της Μαγνησίας εδώ και δέκα ημέρες) για τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων, όπου η «γαλανόλευκη» έχει ως στόχο την πρόκριση...

Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο Βόλου και

όλοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθεια των κοριτσιών. Στο πάνελ ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραϊτης, ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Παύλος Μαβίδης, ο εκπρόσωπος της CEV, Φιλίπ Μπέρμπεν, ο Τεχνικός Σύμβουλος Εθνικών Ομάδων, Περικλής Μπακοδήμος, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Τάκης Φλώρος και Γιάννης Καλμαζίδης και η αρχηγός της εθνικής ομάδας, Όλγα Στράντζαλη.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε: «Είναι περιττό να πω πως είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που φιλοξενούμε μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας. Ο Βόλος καθιερώνεται ως πόλη μεγάλων διεθνών γεγονότων καθώς έχουμε φιλοξενήσει πολλά αυτά τα δύο χρόνια. Έτσι, ενισχύεται η πόλη στον διεθνή αθλητικό χάρτη και ταυτόχρονα υλοποιείται η επιλογή που έχουμε κάνει για στήριξη του αθλητικού τουρισμού, τον οποίο μπορεί η πόλη μας να αξιοποιήσει για αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας. Φιλοξενούμε τώρα τον προκριματικό όμιλο κορασίδων στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας. Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα με παράδοση στην πόλη μας και με πολλούς φίλους. Οι ομάδες θα μας χαρίσουν συγκινήσεις και το κλειστό γυμναστήριο θα κατακλειστεί από κόσμο που θέλει να χαρεί αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Ως Δήμος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία που εμπιστεύτηκαν τον Βόλο. Θα τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη, στηριζόμενοι στην πολύτιμη προσφορά των στελεχών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με την μεγάλη εμπειρία που έχουν και την ανεκτίμητη προσφορά των εθελοντών που αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της πόλης μας. Οι αθλήτριες, οι προπονητές, οι συνοδοί και οι εκπρόσωποι της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα νιώσουν τη ζεστή φιλοξενία μας και ελπίζουμε να έχουν χρόνο να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής και
να τους έχουμε τακτικά επισκέπτες».

Ο πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Παύλος Μαβίδης είπε: «Καλωσορίζω την μεγάλη διοργάνωση που εγκαινιάζει με τον καινούριο χρόνο την αρχή νέων αγώνων και διοργανώσεων στο γνωστό επίπεδο που έχει πλέον η πόλη μας. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους. Να καλωσορίσω τις ομάδες και πιστεύω πως με την οργάνωση που έχουμε και τις υποδομές μας πανέτοιμες θα περάσουμε μέχρι τις 7 Γενάρη όσο το δυνατόν καλύτερα με λιγότερα προβλήματα. Εύχομαι να είναι μια πετυχημένη διοργάνωση και να έχουμε και συνέχεια και προοπτική. Να ευχαριστήσω το εθελοντικό κίνημα που έχει πάρει στον ώμο του και βοηθάει πάρα πολύ σε όλες τις διοργανώσεις. Να καλέσω επίσης τον λαό της Μαγνησίας να έρθει στο γήπεδο, λέγοντας πως η είσοδος είναι χωρίς εισιτήριο, ώστε να ζωντανέψουμε και να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο βόλεϊ που έχει δώσει δείγματα γραφής».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραϊτης ανέφερε: «Να ευχηθώ καλή χρονιά και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτης που για εμάς που δεν είμαστε από τον Βόλο, είναι μια μορφή γνωστή για την πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα είμαστε εδώ μαζί του σε μια εποχή που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δοκιμάζεται και η ελληνική ομοσπονδία δυσκολεύεται να αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις που κάποτε ήταν αυτονόητο. Σήμερα, μαζί με τον Δήμο Βόλου παρουσιάζεται ένα μοντέλο που έχει να κάνει με την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια και την στοχευμένη ανάπτυξη. Η εθνική μας ομάδα έχει προϋποθέσεις να προκριθεί . Είναι νέα παιδιά που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. Δίνουμε λοιπόν ένα μοντέλο πως πρέπει να πορευτεί, σήμερα και αύριο, ο αθλητισμός χέρι-χέρι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης να ανακοινώσω πως σε συνεργασία με το STAR Κεντρικής Ελλάδας για πρώτη φορά αγώνες της εθνικής Κορασίδων θα μεταδοθούν τηλεοπτικά και ιντερνετικά. Οι φίλοι του βόλεϊ μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ελληνικής ομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του ΟΤΕ TV, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα να δουν τα ματς και μέσω live streaming αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ (www.volleyball.gr) και του STAR K.E. (www.lamiastar.gr)».

Ο αντιπρόεδρος της CEV, Φιλίπ Μπέρμπεν, που έχει ελληνικά ονόματα (Φίλιππος - Αχιλλέας) σημείωσε: «Μπορώ να διαβάσω ελληνικά, καθώς η μητέρα μου ήταν δασκάλα αρχαίων ελληνικών, αλλά συγγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω. Όταν μας κατέθεσαν την υποψηφιότητα του Βόλου ψάχναμε να δούμε πού είναι η πόλη σας. Λίγο μετά διαπιστώσαμε πως έχετε διοργανώσει πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και με ευκολία δώσαμε τη διοργάνωση. Όπως σωστά είπε και ο Δήμαρχος, ο αθλητικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός. Όσο για τη διοργάνωση είμαι σίγουρος και αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι οι φίλοι μου στην ελληνική ομοσπονδία θα έχουν οργανώσει τα πάντα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην πόλη σας.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος Εθνικών Ομάδων, Περικλής Μπακοδήμος είπε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες Βόλου καθώς η πολιτική εξουσία λέει το «ναι» και σωστά κάνει, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και δεν φαίνονται. Ιδιαίτερα ένα ευχαριστώ στους
Σπύρο Γάτο, Μαρίνο Κουτσογιάννη, Αντώνη Μυριτζή, Βαγγέλη Σταθόπουλο, Γιώργο Χρήστου, Παναγιώτη Ξανθόπολο και Παναγιώτη Γεραμπίνη για όλη την προσπάθεια. Έχουμε καλέσει παιδιά από όλα τα σχολεία και ελπίζουμε να έρθουν να δουν τις συνομήλικές τους αθλήτριες τις εθνικής ομάδας».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάκης Φλώρος υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ ένα δεκαήμερο και η διαμονή μας στους ξενώνες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι πολύ καλού επιπέδου και όλοι μας βοήθησαν για να έχουμε μια άρτια προετοιμασία. Κάναμε και τρία φιλικά με την Βουλγαρία και πιστεύω πως είμαστε σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας για τις απαιτήσεις του τουρνουά. Οι αντίπαλοί μας, λόγω τέτοιας ηλικίας, δεν έχουν εμφανιστεί σε επίσημα τουρνουά και είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τη δυναμικότητά τους. Εμάς σκοπός μας είναι να ετοιμάσουμε μια ομάδα που θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Είμαστε λοιπόν σε καλή κατάσταση. Τα κορίτσια έχουν διάθεση και συνείδηση σε τέτοιο βαθμό ώστε θα δώσουν όλες τις δυνατότητές τους για ένα καλό θέαμα. Να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς παράγοντες και συνιστώ σε όλες τις οικογένειες να έρθουν να δουν τους αγώνες. Το πλάνο το δικό μας και της ομοσπονδίας είναι να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Αυτό το τουρνουά είχαμε στο μυαλό μας όταν καλέσαμε και κάποιες κοπέλες στην εθνική γυναικών. Έχουν φυσικά το επίπεδο να παίξουν στην Γυναικών, δεν τους κάναμε χάρη. Αυτό θα τους βοηθήσει, πιστεύω πως αλλάξανε επίπεδο, ενώ είναι σημαντικό επίσης που αρκετά κορίτσια έχουν συμμετοχή στην Α1 γυναικών. Στο οπλοστάσιό τους λοιπόν έχουν προσθέσει εμπειρίες και συμμετοχές σε καλή επίπεδο και αυτό θα φανεί».

Ο προπονητής της εθνικής Γυναικών, Γιάννης Καλμαζίδης σχολίασε: «Να ευχαριστήσω κι εγώ τους τοπικούς παράγοντες καθώς όλοι ξέρουμε πως στις δύσκολες μέρες που ζούμε χρειάζεται βοήθεια από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουνε και το έχουμε εισπράξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για να βγουν εις πέρας οι διοργανώσεις χρειάζεται υπάρχει αγάπη και αφοσίωση και εμεί το κάνουμε αυτό μέσα στο γήπεδο όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαι σίγουρος για μια επιτυχημένη διοργάνωση και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, που είναι να πάρουμε την πρόκριση».

Η αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Όλγα Στράντζαλη δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας από το καλοκαίρι με τη συμμετοχή μας στα Βαλκανικά πρωταθλήματα. Εδώ βρήκαμε πολύ καλές συνθήκες και σαν χώρους και σαν φιλοξενία. Θα προσφέρουμε θέαμα και θέλουμε ο κόσμος να έρθει να μας δει. Ελπίζουμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες όλων και να πάρουμε την πρόκριση στην τελική φάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα