«Έχουμε καλύψει τις περισσότερες παραμέτρους για τη wild card»

22:53 5/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διεκδικεί, μέσω των τεσσάρων καρτών ελευθέρας, τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το καλοκαίρι του 2004 στην Ισπανία. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, με δηλώσεις του στο Sentra FM

103.3, εξήγησε πως η μοναδική παράμετρος που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα είναι το οικονομικό, ενώ αναφέρθηκε και στις δύο διοργανώσεις που διεκδικεί η χώρα μας, το Ευρωμπάσκετ Νέων 2014 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2015. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2015: «Είμαστε ξανά στην επικαιρότητα. Αρκετό καιρό έχουμε μείνει πίσω και πιστεύω ότι είναι καιρός να ξαναβρεθούμε στην επικαιρότητα. Η απόφαση θα παρθεί το Φεβρουάριο, στη Βαρκελώνη, όπου θα γίνει η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλουμε να διοργανώσουμε ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Θα είναι πολύ καλή η ομάδα μας, ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό στο Ταλίν και μπορεί να ήμασταν και πρώτοι. Θα έχουμε καλή διοργάνωση, η Κρήτη θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Το νέο γήπεδο του Ηρακλείου είναι φανταστικό, τα αποδυτήρια, το βοηθητικό γήπεδο. Είναι εδώ ο τεχνικός διευθυντής της FIFA, ο Λιουμπορίμ Κοτλέμπα, και είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες για την οργάνωση της διοργάνωσης. Είναι σημαντικό προτέρημα αυτό. Θα επισκεφθούμε άλλα δυο γήπεδα, θέλουμε αλλά δύο για να γίνουν και οι τέσσερις όμιλοι στο Ηράκλειο. Θα δούμε και κάποια ξενοδοχεία»

Για το Ευρωμπάσκετ Νέων του 2014: «Στις 15 με 16 θα παρθεί η απόφαση στη Μαδρίτη. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες, έχουμε κάνει πρόταση για τρεις περιοχές. Είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Βόρειος Ελλάδα. Έχουμε πιθανότητες, πρόκειται για μπασκετικές πόλεις κι έχουμε τις δυνατότητες να διοργανώσουμε μια καλή διοργάνωση. Έχουμε και πολύ καλή ομάδα, είναι η ομάδα Νέων. Θα έχουμε καλή παρουσία σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Δεν ξέρω ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η FIBA έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη: «Είναι νωρίς ακόμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας».

Για το εάν η ανάληψη του Παγκοσμίου Εφήβων θα βοηθάει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αποκτήσει μία από τις wild cards του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών: «Είναι κι αυτό κάτι που θα μετρήσει. Για τις wild cards η FIBA έχει βάλει τέσσερις παραμέτρους, τις τρεις τις έχουμε καλύψει. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελλάδα είναι πάντα ψηλά και οι πιο πάνω έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο. Το θέμα είναι τι γίνεται στο οικονομικό, θα καλυφθούμε από την τηλεόραση και με τη θεαματικότητα και τους αγώνες που βλέπουν οι Έλληνες του εξωτερικού».

Για το ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ομάδες με wild card από κάθε ήπειρο: «Δεν ξέρω οι άλλες ομάδες τι δυναμικότητα έχουν. Η Βραζιλία έχει προβλήματα, η Κίνα θα είναι από αυτές που θα πάρουν μία, γιατί έχει τεράστιο ακροατήριο και τεράστια αγορά. Η πρώτη απόφαση θα παρθεί στην Αργεντινή για τις 15, εκεί θα γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα. Η τελική απόφαση θα παρθεί στη Βαρκελώνη»

Για το εάν θα γίνει κάποια αλλαγή στην Εθνική Ανδρών: «Αυτά τα πράγματα θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα