Δυσαρέσκεια Σαμαρά για Μεϊμαράκη

09:58 9/7/2014 - Πηγή: AEK365

«Σύννεφα» στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής μετά την επιμονή του Ευ. Μεϊμαράκη ότι μπορεί να αθροιστούν οι υπογραφές και να ανοίξει η Βουλή.
Στο Μαξίμου υπήρξε έντονος εκνευρισμός από την στάση του Προέδρου της Βουλής καθώς παρά την επικοινωνία που υπήρξε με τον πρωθυπουργό, ο Ευ. Μεϊμαράκης συνέχισε να εμμένει στις αρχικές του απόψεις.
Η δυσαρέσκεια

του Α. Σαμαρά ήταν έκδηλη μόλις πληροφορήθηκε από τους στενούς του συνεργάτες τον νέο γύρο ενημέρωσης που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ευ. Μεϊμαράκης.
Αμέσως αποφασίστηκε να υπάρξει επίσημη δήλωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο παίρνοντας αποστάσεις από τα όσα είχε υποστηρίξει πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Βουλής. «Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη.
Παράλληλα υπήρξε έντονη αντίδραση και από την πλευρά της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την στάση του Ευ. Μεϊμαράκη η οποία εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή και φέρεται να έφτασε σε ανώτατο επίπεδο.
Μαξίμου: Το θέμα έχει λήξει
Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της Βουλής καθώς οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα είναι διαφορετικές. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη φέρνουν ως παράδειγμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη του ΚΚΕ όπου ελάχιστα είναι τα κοινά σημεία.
Παράλληλα σημειώνουν ότι το επικοινωνιακό τέχνασμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέτυχε καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο, συντάσσοντας μια κοινή πρόταση με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ακόμα και τις 120 υπογραφές να συγκέντρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ για την σύγκληση της ολομέλειας, θα χρειαζόντουσαν στην συνέχεια 180 ψήφοι για να αποφασιστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
«Παγωμένες» οι σχέσεις Σαμαρά - Μεϊμαράκη
Το τελευταίους μήνες οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής δεν ήταν ιδιαιτέρως στενές. Βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν πως «πάγωσαν» αμέσως μετά την μομφή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Ευ. Μεϊμαράκη. Ορισμένοι απόρησαν και από την στάση του κατά την διπλή εκλογική αναμέτρηση, καθώς δεν ήταν στην πρώτη γραμμή όπως συνήθιζε να είναι.
Ακόμα όμως και αν τον εμπόδιζε σε αυτό ο θεσμικός του ρόλος, δεν φάνηκε δίπλα στον Α. Σαμαρά σε καμία προεκλογική εκδήλωση στην Αττική.

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα