Δούρου: «Θέλω το γήπεδο, αλλά δεν κάνω βήμα πίσω»!(;)

15:06 27/3/2014 - Πηγή: AEK365

Σε ακόμη μια δημόσια δήλωση για το γήπεδο της ΑΕΚ προχώρησε η Ρένα Δούρου. Χωρίς για ακόμη μια φορά να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα και συνεχίζοντας ένα γαϊτανάκι δηλώσεων που έχει ήδη κουράσει αρκετά. Και ο βασικός λόγος είναι ότι η Υποψήφια Περιφερειάρχης δείχνει να μην έχει καταλάβει ΑΚΟΜΗ ποια είναι τα δεδομένα αυτής της υπόθεσης, αλλά και τους λόγους για τους οποίους οδήγησε τον κόσμο της ΑΕΚ... στα κάγκελα.

Σε συνέντευξή της στην web tv

του ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια Περιφερειάρχης τόνισε «Πρέπει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εγώ θα συνεχίσω να λέω ότι το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι η Δούρου δεν θέλει. Απλώς προειδοποιώ όσους στρατούς και αν εξαπολύσουν εναντίον μου ότι δεν θα κάνω βήμα πίσω. Ερωτώ λοιπόν: Γιατί δεν γίνεται το γήπεδο της ΑΕΚ; Φταίει η Δούρου που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ;».

Παραβλέποντας το γεγονός ότι δηλώνει πώς θέλει το γήπεδο, αλλά δεν κάνει βήμα πίσω (από τι;), θα πρέπει η κ. Δούρου να καταλάβει επιτέλους κάποια απλά πράγματα, γιατί αυτή η υπόθεση έχει τραβήξει πολύ, χωρίς κανένα λόγο. Κανείς... στρατός δεν της επιτέθηκε και κανείς δεν την έφερε σε δύσκολη θέση απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ. Σε αυτή τη θέση μπήκε μόνη της, με την αρχική τοποθέτηση που έκανε για ένα θέμα που δεν γνώριζε (και εξακολουθεί να δείχνει ότι δεν γνωρίζει) και με τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν.

Τοποθετήσεις που προφανώς έγιναν επειδή ΚΑΚΩΣ εκτίμησε ότι δίνει... πόντους στον νυν Περιφερειάρχη το γεγονός ότι μήνες πριν από τις εκλογές επισημοποίησε την απόφαση να επιχορηγηθεί η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ από την Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο, ο κ. Σγουρός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Από την στιγμή που μοιραία η Περιφέρεια έχει αναγκαστεί να υποκαταστήσει τον ρόλο της ΓΓΑ και εφόσον έχουν εγκριθεί κονδύλια για τα γήπεδα του Παναθηναϊκού, του Εθνικού, του Πανιωνίου και για δεκάδες ακόμη αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εκτελέσεως έργων της Περιφέρειας και το γήπεδο της ΑΕΚ, που θα αποτελέσει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αθλητικό έργο που θα κατασκευαστεί εντός της Περιφέρειας. Μάλιστα, τα χρήματα που δίνονται στην ΑΕΚ είναι αναλογικά πολύ λιγότερα!

Τους... πόντους στον κ. Σγουρό (όσον αφορά την... άντληση ψήφων από τους οπαδούς της ΑΕΚ) τους δίνει η ίδια η κ. Δούρου μιλώντας για «ημέτερους», εξυπηρετήσεις και συμφέροντα. Επίσης, κανείς δεν ξέρει τις θέσεις των υπόλοιπων υποψηφίων της Περιφέρειας για το γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή πολύ απλά δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος (κακώς, θα έπρεπε να το κάνουν, αλλά η στάση τους δεν δείχνει διάθεση... ψηφοθηρίας). Αντίθετα, η κ. Δούρου ήταν που άνοιξε το θέμα με την συνέντευξή της «Στο Κόκκινο», του έδωσε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις μιλώντας για «ραγιάδες» και «κοτζαμπάσηδες», στη συνέχεια κάλεσε «Να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης» και χθες το βράδυ, σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για την Δημαρχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια δήλωσε: «Με την Δούρου Περιφερειάρχη και τον Βασιλόπουλο Δήμαρχο η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια»!!!

Σε κάθε περίπτωση, επειδή η κ. Δούρου δείχνει να μην έχει αντιληφτεί τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος (αν το είχε κάνει, θα το είχε κλείσει χωρίς να γίνει αυτός ο... κακός χαμός), να επισημάνουμε (ξανά) κάποια πράγματα: Η ΑΕΚ, αρχίζοντας από το περασμένο καλοκαίρι την προσπάθεια της αναγέννησής της, ξεκίνησε τον καταρτισμό ενός συγκεκριμένου -ΝΕΟΥ- σχεδίου για την κατασκευή του γηπέδου της. Ενός σχεδίου που σέβεται ΑΠΟΛΥΤΑ τους νόμους και το περιβάλλον και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα προηγούμενα σχέδια που απέτυχαν. Το εν λόγω σχέδιο καταρτίστηκε από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων (τον Θανάση Κυρατσού) και τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Μπολόνια Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα στο πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου της Γιουβέντους.

Το σχέδιο για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας και εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, ενώ η Περιφέρεια Αττικής το συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα εκτελέσεως έργων. Το ΥΠΕΚΑ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται, στην συνέχεια την υπέγραψε ο Υπουργός Γιάννης Μανιάτης και σε λίγες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, με την ΑΕΚ να έχει ολοκληρώσει παράλληλα όλες τις απαιτούμενες μελέτες και να είναι έτοιμη αμέσως μόλις ψηφιστεί η ρύθμιση να καταθέσει τον φάκελο για να πάρει άδεια οικοδομής. Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή και αυτό αποτελεί επιτυχία της ΑΕΚ (που τρέχει για το συγκεκριμένο ζήτημα 24 ώρες το 24ωρο τους τελευταίους μήνες) και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου. Και βάσει του ίδιου χρονοδιαγράμματος, τα έργα θα ξεκινήσουν ΠΡΙΝ από τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Συνεπώς, στα μόνα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια και τον Δήμο είναι τα εξής: α) αν συμφωνούν με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σχέδιο και αν σκοπεύουν να το στηρίξουν ηθικά, αν εκλεγούν, στην φάση της υλοποίησής του. β) αν συμφωνούν με την επιχορήγηση του έργου από την Περιφέρεια, μέσω του Δήμου. γ) αν το κόμμα που στηρίζει την υποψηφιότητά τους θα υπερψηφίσει σε λίγες μέρες την νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Αν η κ. Δούρου και κάθε άλλος υποψήφιος έχουν την διάθεση να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, θα δείξουν έμπρακτα ότι (ανεξάρτητα αν η θέση τους είναι θετική ή αρνητική) τουλάχιστον κρατούν μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ. Αν δεν θέλουν να απαντήσουν, δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνονται γενικόλογες τοποθετήσεις είτε θετικές, είτε αρνητικές...

* Η φωτογραφία είναι από την παρουσία της κ. Δούρου στην χθεσινή συγκέντρωση του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλόπουλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα