Δώνης: «Παραλογισμός σε ακραίο επίπεδο»

13:51 25/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε πως η κατάσταση ξέφυγε στην αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ, τονίζοντας πως θα πρέπει η κυπριακή ομοσπονδία να λάβει μέτρα για τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παραμονής του στην κυπριακή ομάδα και τη νέα σεζόν. Ο Δώνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την τύχη του αγώνα

με την ΑΕΛ που θα κρίνει τον τίτλο: «Υπάρχει μία έφεση που εκκρεμεί και θα υπάρξει απόφαση Τετάρτη ή Πέμπτη. Εμείς προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι που αν θα γίνει, θα διεξαχθεί το Σάββατο. Το περίεργο είναι πως θα έπρεπε να ασχοληθούμε περισσότερο με τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας. Κινδύνεψε η ζωή του, έκανε ράμματα, το παιδί έχει χάσει ένα μέρος της ακοής του, δεν μπορεί να προπονηθεί ή να παίξει ποδόσφαιρο και είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο κι όχι αν και πώς θα πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Ο παραλογισμός φτάνει σε ακραίο επίπεδο, όταν λέμε ότι ο ποδοσφαιριστής κάνει θέατρο. Μέχρι κι αυτό ακούστηκε και είναι επικίνδυνο για το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου».
Για το αν πιστεύει πως η ομάδα του θα κάνει το νταμπλ: «Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Θεωρώ πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο και θα προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να κερδίσουμε και να στεφθούμε πρωταθλητές».
Για τις συνθήκες στο κυπριακό πρωτάθλημα: «Οι συνθήκες είναι γενικά καλές, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα, όπως ότι κάποιες ομάδες παίζουν στο ίδιο γήπεδο. Θα πρέπει όλες οι ομάδες να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν τις ακαδημίες για την ανάδειξη Κύπριων ποδοσφαιριστών. Παρότι είναι μικρή χώρα η Κύπρος, αξίζει μια μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται πολλή δουλειά στον τομέα αυτό. Υπάρχουν ομοιότητες με το ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις συνέπειες της κρίσης. Όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα το επίπεδο χαμηλώνει. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι δεν βγαίνει τόσο εύκολα ο πρωταθλητής, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει».
Για το ενδεχόμενο να παραμείνει στον ΑΠΟΕΛ: «Με τιμά ότι η ομάδα έχει αξιολογήσει το έργο μου. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας μας, θα κάνουμε ένα ραντεβού στο επόμενο διήμερο και τα πράγματα πηγαίνουν σε μια σωστή κατεύθυνση».
Για τι χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ για την επόμενη σεζόν: «Η ομάδα μας χρειάζεται βελτιώσεις για να διεκδικήσει πράγματα στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την ομάδα μας για να διεκδικήσει τον δύσκολο στόχο των ομίλων του Champions League ή τον πιο βατό στόχο των ομίλων του Europa League».
Για το μέλλον του Μαντούκα: «Είχα κι εγώ μια κουβέντα μαζί του. Νομίζω ότι ήταν πιο πολύ απογοητευμένος με τον τραυματισμό του συμπαίκτη του, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια και κυριαρχεί ο φόβος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Με αυτή την απόφαση, δε, είναι σαν να επιδοκιμάζουμε όσους θέλουν να κάνουν επεισόδια».
Για την ανανέωση με τον Χιώτη: «Ο Σάκης έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας, για μας είναι ένας βασικός ποδοσφαιριστές και θεωρούμε πως μπορεί να μας βοηθήσει».
Για το αν θα παραμείνει ο Ντε Βινσέντι: «Είναι ένα νέο παιδί, που προσπαθεί κι έχει ταλέντο. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι, γιατί εξαρτάται από τις προθέσεις του Ολυμπιακού».
Για τον τελικό του Champions League: «Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η Ατλέτικο προσπάθησε πολύ σκληρά. Στο τέλος της χρονιάς οι ομάδες είναι πολύ ταλαιπωρημένες και η κούραση επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές. Η Ρεάλ με την ποιότητά της πίεση και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος αποκτώντας το ψυχολογικό αβαντάζ. Πολλές φορές μπορεί να απέχεις τόσο λίγο, αλλά και τόσο πολύ από ένα όνειρο. Ο Σιμεόνε κατάφερε με μικρότερο μπάτζετ να κάνει απίστευτη δουλειά, να φτάσει τους παίκτες στα όριά τους και να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο με πεινασμένους παίκτες».
Για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Είναι αμφίρροπος όμιλος, γιατί υπάρχουν ομάδες από διαφορετικές σχολές. Η Εθνική μας έχει δείξει πως είναι δεμένη ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει. Η χημεία που έχει και η δύναμη που βγάζει μπορεί να φέρουν αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος. Σίγουρα κοιτάμε πάντα τα αδύνατα ή δυνατά σημεία ενός αντιπάλου κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες-κλειδιά, ειδικά στο επιθετικό μας παιχνίδι, όπως ο Κώστας Μήτρογλου. Είναι δύσκολο να είναι σε καλό επίπεδο σε διάρκεια μετά τον τραυματισμό του, αλλά είναι σημαντικό να πάρουμε από αυτόν την ποιότητά του και σε μικρότερη διάρκεια».
Για τον αιφνίδιο θάνατο του Ποικιλίδη: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Τον γνώρισα προσωπικά στο χρόνο που ήμουν στον ΠΑΟΚ και μιλάμε για έναν καταπληκτικό άνθρωπο, με αξίες και ποιότητα. Είναι κρίμα να χάνονται τέτοιοι άνθρωποι»

Keywords
Τυχαία Θέματα