Δώνης: Να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού

13:23 31/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Απόλλωνα με τον Γιώργο Δώνη να υπογραμμίζει πως στόχος της ομάδας του είναι να επιβάλλει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού για να αποσπάσει την νίκη.
Ανάμεσα σε άλλα, ο Ελλαδίτης τεχνικός, είπε:
Για το αν θεωρεί ότι είναι κομβικό το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: "Nομίζω είναι σημαντικό το παιχνίδι από την άποψη ότι πάντα κοιτάς το βαθμολογικό πίνακα". Άρα, λοιπόν, σίγουρα μπορεί να είναι συνηθισμένο να λέμε οι προπονητές ότι έχουν σημασία οι βαθμοί, αλλά επίσης έχει μεγάλη σημασία και η βαθμολογική

διαφορά. Νομίζω, όμως, ότι εγώ αυτό το διάστημα δεν είμαι τόσο προσηλωμένος σε αυτό το κομμάτι. Η προτεραιότητά μου, θα έλεγα, ότι είναι η βελτίωση της ομάδας και θεωρώ ότι αν η ομάδα βελτιώνεται σε κάποια στοιχεία από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και δεν έχουμε μετά να φοβηθούμε κάτι για το μέλλον. Άρα, σίγουρα μετράει το αποτέλεσμα, σίγουρα μετράει ότι το παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι, παίζουμε με τον πρωτοπόρο, αλλά θεωρώ ότι εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με το παιχνίδι που θέλουμε να παρουσιάσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να αναλύσουμε τον αντίπαλό μας, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, και να εμφανιστούμε πολύ καλοί και περισσότερο βελτιωμένοι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι".
Για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα με την καλύτερη και πιο σταθερή παρουσία: "Ουσιαστικά, όταν δεν μιλάμε ειδικά για ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου οι αντίπαλοι είναι πραγματικά πολύ δυνατοί ή να είναι κάποιες μεγάλες ομάδες, δεν κοιτάμε να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο, αλλά εμείς να επιβάλουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού".
Για τα αγωνιστικά προβλήματα: "Eίναι αρκετά. Είναι μεγάλο το πρόβλημα που έχουμε με τους κεντρικούς αμυντικούς. Θα δούμε μέχρι την τελευταία στιγμή αν κάποιος θα είναι διαθέσιμος από τους Αμορίν ή Μπόρδα, γιατί ο Ολιβέιρα είναι τιμωρημένος και ο Αντωνιάδης είναι εκτός. Είτε τους έχουμε είτε δεν τους έχουμε, εμείς είμαστε έτοιμοι και για τις δύο περιπτώσεις με κάποιο συγκεκριμένο πλάνο σε περίπτωση που λείπουν οι κεντρικοί μας αμυντικοί και αυτό που έχω πει και στους παίκτες είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όποιος κι αν λείπει, εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και να σκεφτούμε ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".
Για το ποια στοιχεία χρείαζονται βελτίωση στο ΑΠΟΕΛ: "Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω σύγκριση τι χρειάζεται η ομάδα μας και τι πρέπει να βελτιώσει. Εγώ σκέφτομαι ότι σαν προπονητής η δικιά μου φιλοσοφία είναι αυτή και αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που θέλω να επιβάλω στην ομάδα. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σωστά. Η απόδοση είναι ένα άλλο κομμάτι. Εμείς, όμως, πρέπει ως ομάδα είτε η απόδοση της ομάδας είναι καλή είτε μέτρια είτε κακή, στο τακτικό κομμάτι να γίνουμε τέλειοι".
Για το αν το ΑΠΟΕΛ μπορεί με το υλικό που έχει να παίξει σύμφωνα με τη δική του φιλοσοφία: "Εγώ μπαίνω στη διαδικασία ότι με το υλικό που έχουμε να... κτίσω την ομάδα και με τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω εγώ. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλες οι ομάδες στον κόσμο έχουν θετικά στοιχεία κι επίσης έχουν και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν. Σε όλα τα πράγματα, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα μπορώ θα κάνω μία αξιολόγηση, γιατί είναι λίγα τα παιχνίδια και είναι λίγες οι ημέρες που βρίσκομαι εδώ, και μετά από αυτή την αξιολόγηση θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Αν για να γίνουμε καλύτεροι, χρειάζονται κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως όλες οι ομάδες χρειάζονται ποδοσφαιριστές, έτσι κι εμείς, θα κοιτάξουμε να πράξουμε ανάλογα τον Ιανουάριο".

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ δεν σκοράρει σχεδόν καθόλου με τους επιθετικούς του: "Δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά αυτή τη στιγμή".

Για το ότι το ΑΠΟΕΛ έχει και μεσοβδόμαδα παιχνίδια και κατά πόσον επηρεάζει την προσπάθεια που κάνει για να περάσει τη δική του φιλοσοφία: "Eίναι πολύ δύσκολο, γιατί ουσιαστικά δεν μπορούμε να... χτίσουμε σε κάποια κομμάτια και τακτικά, αλλά και σε κάποια κομμάτια φυσικής κατάστασης. Θα πρέπει το διάστημα αυτό, πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, ουσιαστικά με ξεκούραση, γιατί όταν οι ποδοσφαιριστές μας έχουν παίξει 90λεπτο είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθουν μετά από 3-4 μέρες. Απλώς κοιτάμε μέσω ανάλυσης, μέσω κάποιων πραγμάτων στο τακτικό κομμάτι στην προπόνηση και η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουν μεγάλη προσπάθεια, έστω κι με έναν τρόπο που θεωρώ ότι δεν είναι και ο πιο κατάλληλος αυτή τη στιγμή, αλλά κοιτάνε να προσαρμοστούν και να τα βγάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι η διακοπή θα μας ωφελήσει μετά το παιχνίδι με την ομάδα της Αλκής, όπου θα έχουμε και τα παιχνίδια αυτά, νομίζω ότι θα είναι έξι στον αριθμό, θα αξιολογηθούν όλα τα παιχνίδια και στο διάστημα εκείνο θα γίνουν και κάποιες εργομετρικές εξετάσεις και για τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι στη βασική ενδεκάδα και για τους υπόλοιπους ώστε να αξιολογήσουμε. Όταν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές έχουν αυτά τα ατομικά χαρακτηριστικά, που μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Για παράδειγμα προσπαθώ με τον Νεκτάριο, που επίσης τον είχα ποδοσφαιριστή, και στη θέση του αριστερού μπακ και στη θέση του αμυντικού χαφ, σαν δεύτερο αμυντικό χαφ, που είναι αριστεροπόδαρος"

Keywords
Τυχαία Θέματα