Δώνης: Δεν κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος

11:53 15/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο ΠΑΟΚ δεν αποπροσανατολίζεται από τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα καθώς, σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη, όλοι στην ομάδα κοιτάνε το δάσος και όχι το δέντρο με τον Έλληνα τεχνικό να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα θα παραμείνει πιστή στην φιλοσοφία της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην NOVA ενόψει του αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης
- Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ

δεν έχει την απόδοση που είχε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας: "Η ομάδα και στα πρώτα επίσημα εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το παιχνίδι με την Ραπίντ Βιέννης είχε καλές εμφανίσεις, είχε αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να λέμε ότι από την μια μέρα στην α΄λλη πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί, ξαφνικά έχουν ξεχάσει όσα έχουν αφομοιώσει στην προετοιμασία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στο ποδόσφαιρο που σε επηρεάζουν.
Μπορεί να είναι η πίεση ενός αποτελέσματος, μπορεί να είναι μια κακή εμφάνιση, ένα κακό αποτέλεσμα να σε επηρεάσει για το επόμενο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένας συνδυασμός σε όλο αυτό το κομμάτι, ότι όταν από την βασική σου ενδεκάδα λείπουν 3-4 ποδοσφαιριστές οι οποίοι και αυτοί έχουν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού αλλά είναι πιο ισχυροί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπορούν να παρασύρουν τους υπόλοιπους σε ένα ματς που έχει πίεση, όταν σου λείπουν σου δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα.
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ΠΑΟΚ, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου και δεν είναι απλώς μια δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κοιτάμε όλοι είναι ότι πολλές φορές είναι λογικό όταν θα έρθουν κάποια άσχημα αποτελέσματα να μην αφορίζουμε τα πάντα.
Ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει σε αυτή την φιλοσοφία του παιχνιδιού. Εμείς δεν κοιτάμε αυτή την στιγμή το δέντρο αλλά το δάσος και αυτή την στιγμή το να μπορούμε να ‘φάμε' και μια και δυο και τρεις ‘σφαλιάρες' δεν σημαίνει ότι θα βγούμε από τον δρόμο και από αυτό που ονειρευόμαστε και από το όραμα που έχουμε.
Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αυτή την φιλοσοφία παιχνιδιού, την οποία την έχουν αφομοιώσει οι παίκτες, και αυτοί που θα έρθουν από τους τραυματισμούς και θα μπούνε σε αυτήν και κάθε φορά που θα προχωράμε και θα έρχονται κάποιες μεταγραφές και αυτοί θα μπούνε ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει η ομάδα που όλοι θέλουμε και πάνω από όλα θέλω εγώ".

- Για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: "Έχουμε κάνει σκάουτινγκ για τον αντίπαλό μας, είναι μια ομάδα γνωστή. Έχει τον ίδιο βασικό κορμό, ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις, έχουν τον ίδιο προπονητή, μια ομάδα που είναι και δουλεμένη και έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού που είναι πάρα πολύ δυνατή στο ανοικτό γήπεδο. Κοιτάμε πάντα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου αλλά είναι σημαντικό εμείς να μπορούμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, να εφαρμόζουμε και να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να είμαστε πολύ πιεστικοί και πάνω απ' όλα να είμαστε πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια".

- Για τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα:

Keywords
Τυχαία Θέματα